реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: наші взяли Новоласпу

Село Новоласпа Тельманівського району було окуповане російськими терористами "ДНР". У ньому за офіційними даними налічувалося до війни 379 жителів.

Спочатку підрозділи 72-ї бригади Збройних сил України відбили атаку ворожої піхоти в районе Старогнатівки Донецько області (30 км від Волновахи) і перейшли в контрнаступ, повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

"Намагаються, як говориться, на плечах відступаючих бойовиків зайти на позиції противника", - описав він у Facebook дії українських військових станом на 4:53 ранку понеділка, 10 серпня.

За його даними, бойовики двинули піхоту на позиції 72-ї бригади біля 3:56. Цаплієнко привів слова замкомбрига Олександра Самарського, згідно яких, відбувся контактний бій, "практично рукопашний".

В штабі АТО уточнили, що Старогнатівку атакували до 400 бойовиків при підтримці 122-мм артилерії, танків, БТР, стрілкової зброї. "В результаті вмілих дій бійців АТО ворог відступив", - сказано у звіті.

Цаплієнко додав, що українські військові після відбитої атаки зайняли Новоласпу. "Вперше з лютого сили АТО не в обороні. 72-а бригада вибила противника із населеного пункту, який ДНРівці вважали своїм. До сьогоднішнього ранку", - написав він.



Теги:Андрій Цаплієнко, Донецьк, російсько- українська війна, 72 бригада, ДНР


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ну порадуйтесь немножко! На то она и война... Думаю, что скоро будете в Канаде ховаться от военного трибунала над украинско-фашистскими военными преступниками... :)
avatar