реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: Маріуполь звільнено!

Глава держави уже наказав голові Донецької обласної державної адміністрації Сергію Таруті переїхати працювати з усім апаратом у Маріуполь, бо він сьогодні звільнений від рашистських окупантів.

Жоден житель півмільйонного міста не вийшов захищати терористів - нарешті, наїлися, хоча ще три місяці тому було багато прихильників вічної дружби з Росією.

Над міською радою Маріуполя знову майорить український прапор! Перемогу забезпечили батальйони "Азов" та "Дніпро 1".

Українські силовики знищили вогнем з вертольотів та добили десантом три автоколони російських диверсантів. Захоплено масу зброї -- весь неджентльменський набір від ПЗРК до гранатометів. Певно, їх купують у російських супермаркетах, як казав їх президент Путін.

Число загиблих бойовиків називають по-різному - від 150 до 600.

Складною лишається ситуація на Луганщині. В.о. голови обласної державної адміністрації Ірина Верігіна розповіла:

"Я знаходжуся в місті Сватове. Це та територія, яка контролюється українською армією. Наші служби теж частково знаходяться у Сватовому. Ті, які ми не змогли перевезти, знаходяться в Луганську, але не в самій будівлі облдержадміністрації, а в маленькому приміщенні, звідки люди працюють", - розповіла Верігіна телефоном "Українській правді".

"Під нашим управлінням - Кремінський район, Сватівський, Біловодський, Білокуракинський, Троїцький, Старобільський, Новопсковський, Марківський, Міловський і частково Новий Айдар", - зазначила вона, підкресливши, що це дає можливість забезпечувати отримання луганчанами зарплат, соціальних допомог, пенсій.

Водночас складна ситуація склалася в Сєверодонецьку і Лисичанську. "Ці два міста практично заміновані", - констатувала в.о. голови облдержадміністрації. В Антрациті, за її даними, взагалі перевалочна база терористів. "Вони туди поставляють зброю, а звідти - на територію усієї Луганської області", - сказала Верігіна. Проте як найскладнішу вона оцінює обстановку навколо луганського аеропорту, де українській армії доводиться щодня відбивати напади.



Теги:терористи, АТО, Маріуполь, російсько- українська війна, Луганська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar