реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: бій біля Дебальцевого, репресії в Криму

Кілька днів тому біля окупованого Дебальцевого відбувся бій українських військових з диверсійною групою бойовиків.

Журналіст Андрій Цаплієнко пише про це на своїй сторінці у Facebook.

Бій з ДРГ кілька діб тому: з нашого боку двоє загиблих, з їхнього — семеро. Сьогодні вночі прилетів ударний безпілотник з вибухівкою: серйозно контужений боєць,
— повідомив він.

За словами Цаплієнка, там щоночі працюють також снайпери з групою прикриття.

На посаді “командира мотострілкового батальйона” однієї з “бригад” в Горлівці перебуває підполковник ЗС РФ Максимов Олександр Валерійович, який був відряджений на Донбас у березні 2015 році з Вірменії, передає УНН з посиланням на повідомлення головного управління розвідки Міноборони України.

“На посаді “командира мотострілкового баталйона „3-ї окремої мотострілкової бригади“ з місцем дислокації у Горлівці „першого армійського корпусу“ перебуває підполковник ЗС РФ Максимов Олександр Валерійович. Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу України підполковник ЗС РФ О.Максимов відряджений у березні 2015 року з посади командира 3 мотострілецького батальйону 102 військової бази військової частини пп 04436 у Гюмрі в Республіці Вірменії Південного ВО ЗС РФ.

Додатково встановлено, що наприкінці 2014 року підполковник ЗС РФ О.Максимов намагався в судовому порядку оскаржити рішення командира 102 військової бази полковника ЗС РФ Андрія Рузинського щодо накладення на нього дисциплінарного стягнення, але під тиском командування був змушений відкликати судовий позов до 5 гарнізонного військового суду у Єревані в Республіці Вірменії. Участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України дозволяє підполковнику ЗС РФ Олександру Максимову розраховувати на остаточне зняття стягнень та продовження військової кар’єри”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що його колишній командир А.Рузинський командує однією з “мотострілкових бригад” у Луганську.

Також, за даними ГУР МОУ, російські офіцери на Донбасі для отримання пільг при обчисленні вислуги років, просування по службі та зростання у військовому званні у збройних силах РФ намагаються “вирішувати питання” щодо їх формального призначення на вищі посади, зокрема шляхом підкупу посадових осіб.

“Напередодні травневих свят за виручені кошти від продажу на металобрухт обладнання оптової бази „Рондо“ та „Шахти 2-бис“ колишнього Микитівського ртутного комбінату, підполковник ЗС РФ Олександр Максимов намагається отримати призначення на посаду заступника командира 3 окремої мотострілецької бригади та заручився підтримкою командира бригади генерал-майора Ігоря Тимофеєва, який підписав відповідне клопотання”, — зазначається у повідомленні.

В окупованому Криму росіяни провели обшуки та затримання кримських татар - зокрема, у Криму затримано заступника голови меджлісу Ільми Умерова.

Тим часом російським військовим у Криму майже на 40 відсотків зменшені зарплати.



Теги:окупація Криму, Дебальцево, бахчисарай, російсько- українська війна, Докучаєвськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar