реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Хоч одного оштрафували!

Дорогу на Петрушин Чернігівського району жителі обласного центру поступово перетворюють на суцільний смітник. Там, де раніше поміж дерев зеленіла трава, нині валяється побутове сміття, яке вітром розноситься на декілька кілометрів навкруги.

Дехто розмірковує: навіщо везти сміття на міське сміттєзвалище, що в „Масанах”, та ще й платити 7 гривень за його кубометр, якщо його можна просто висипати посеред поля або в лісі.

Забруднюючи природне середовище, вони не задумуються, яке довкілля після них залишиться нащадкам. Варто комусь кинути на вулиці пакет зі сміттям, як цьому прикладу слідують інші, і відразу ж на тому місці утворюється смітник.

В поточному році до адміністративної відповідальності за викидання побутового сміття та порушення правил благоустрою населених пунктів Чернігівського району вже притягнуто 69 осіб. Найбільше правопорушників затримано з числа жителів таких сільський рад: Пакульської – 12, Петрушинської та Седнівської – по 7, Новобілоуської - 6.

А 14 квітня в ході проведення оперативно-профілактичних заходів співробітниками міліції було затримано 23-річного жителя обласного центру Олександра С., який серед білого дня на своєму автомобілі вивозив будівельне сміття в ліс, неподалік села Товстоліс. На запитання працівників міліції чому саме туди вивозив, молодик відповів: «Всі вивозять і я також». Тож доведеться «дбайливому господарю» сплатити чималий штраф, адже було складено адміністративний протокол за статтею 152 Адміністративного кодексу України (порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів).

Галина Пиріг,

помічник начальника Чернігівського РВ УМВС




Теги:побутове сміття, працівники міліції, Штраф


Читайте також



Коментарі (0)
avatar