реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Хіна мацурі" вам!

Свято "хіна мацурі" присвячене дівчаткам, яких батьки в цей день наряджають так яскраво і красиво, що ті самі стають схожі на маленьких ляльок. Про це повідомляють іноземні ЗМІ, передає УНН.

Разом з батьками юні японки ласують рисовими коржиками, покритими різнобарвною цукровою глазур'ю і милуються ляльковим вівтарем, що повторює оздоблення імператорського двору епохи Хейан (794-1185 рр..). Саме в той період історії звичаї святкування "хіна мацурі" були запозичені в китайців, тільки тоді ляльок з паперу пускали вниз по річці або в морі в надії на те, що разом з ними вода віднесе всі печалі і смуток.

В цей день практично кожен японський будинок прикрашений вирядженими в шовк мініатюрними, але неймовірно реалістичними ляльками, що зображають імператорську пару разом з наближеними і слугами, яких встановлюють на спеціальні лаковані вівтарі-підставки.

Напередодні свята магазини центральних районів Токіо ледве стримували гучне стовпотворіння мам і бабусь, які вибирали для своїх дочок і внучок солодощі. Покупців чекали готові композиції з ляльок вартістю від 100 до 5000 доларів в залежності від розмірів, числа фігурок і інших прикрас.

Вважається, що це свято є передвісником цвітіння персикових дерев і очищення від колишніх негараздів.
УНН



Теги:Японія, свято дівчаток, початок весни, народні звичаї


Читайте також



Коментарі (0)
avatar