реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хасиди знову окуповують Умань

В Умані на Черкащині хасид напав на журналістів, намагаючись перешкодити їхній професійній діяльності: шматки гравію і бетону летіли на голови журналістів-свободівців місцевої опозиційної газети «Вулик», оператора надзвичайних новин телеканалу «ICTV» Юрія Лисого та журналіста-оператора телеканалу «1+1». На щастя, ніхто з них не постраждав.
У мікрорайоні, де відбувається масове скупчення хасидів, один із них кидав камінням в уманських журналістів, аби перешкодити їм провести відеозйомку незаконного будівництва на вул. Пушкіна, 30. Мешканець Умані поскаржився місцевим ЗМІ, що поруч із його будинком іноземець-хасид Аврахаам Бергер придбав будинок і здійснює його незаконну перебудову, порушуючи будівельні норми та правила протипожежної безпеки.

Прибувши на місце, свободівці та журналісти спілкувалися з уманцем і його сусідами, тим часом оператори почали відеозйомку незаконного будівництва. Побачивши відеокамери, з будинку, що перебудовується, вибіг хасид і почав розмахувати руками, вигукувати щось незрозуміле, робити руками непристойні жести. Потім зухвалий іноземець став кидати у свободівців, журналістів та уманців, які були на місці події, камінням, шматками бетону та асфальту. За діями одновірця спостерігала група хасидів кількістю 20–30 осіб. Надія Тульчинська, заступник редактора газети «Вулик», засновниками якої є Народознавче товариство «Берегиня» та Уманська міська організація ВО «Свобода», викликала міліцію. Побачивши правоохоронців, хасид, який кидав камінням, утік. Міліціянти опитали журналістів та інших свідків події.

Коментуючи ситуацію, заступник голови Уманської міської організації ВО «Свобода», заступник редактора громадсько-політичної газети «Вулик» Надія Тульчинська, сказала: «Поблизу могили Нахмана іноземці-хасиди масово викуповують житлові будинки, які належать уманцям, перебудовують їх під готелі, кафе, магазини. Перебудова здійснюється з порушенням українського законодавства. Містяни скаржаться до Уманської міськради та інших структур. Влада на скарги жителів міста не реагує, а іноземці відверто заявляють, що вони про все з владою «домовились» і жодних скарг на свої незаконні дії не бояться. Подія 9 вересня стала результатом антинародної політики уманської влади, ігнорування нею конституційних прав мешканців Умані, відвертого і нахабного потурання хасидам-іноземцям».

Прес-служба Уманської міської організації ВО «Свобода»



Теги:цадик, хасиди, умань, свобода, євреї


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ух ти, красавець який! biggrin Це реальне фото, чи просто ілюстрація з нетрів інтернету?
avatar