реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хасиди влаштували бійки

Міліція повідомляє про два інциденти, які сталися 10 вересня в Умані, де перебуває 24 тисячі хасидів-паломників.

Так, біля місцевої дитячої лікарні стався конфлікт паломників з активістами першої Єврейської Євангельської церкви, які приїхали з Одеси, щоб проповідувати в Умані на їхню думку, вірування «істинного» бога. Активісти цієї релігійної організації розповсюджували листівки та футболки з написами про єднання євреїв в єдиній вірі і, як пояснили потім, наміру створювати конфліктну ситуацію у них не було. Паломники-хасиди не сприйняли такої агітації на ґрунті чого і виник конфлікт, який було припинено, учасники акції о 15 годині виїхали на власному транспорті до Одеси.

Інший інцидент стався о 18 годині вечора по вулиці Пушкіна - жінка, яка прийшла перевірити стан квартири, яку вона здала у найм хасидам, зробила зауваження останнім за гамір і сказала, що викличе поліцію. В цей час із своєї квартири на гамір вийшов сусід, дістав телефон і намагався викликати правоохоронців. Хасиди кинулись бити чоловіка, переслідуючи його на вулиці. За нього вступився випадковий перехожий, який отримав кілька ударів.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група та швидка допомога, потерпілі громадяни були госпіталізовані. В цей час на місці події утворилось скупчення агресивно налаштованих хасидів, які намагались втрутитись в ситуацію, створити безлад та фізично перешкодити затриманню причетних до бійки хасидів. Зусиллями нарядів зведеного загону особи, які порушували громадський порядок, затримані. Наразі проводиться дослідча перевірка, вирішується питання про притягнення винних до відповідальності. Офіційний представник міжнародного благодійного фонду брацлавських хасидів у місті Умань Данієль Даян заявив, що після проведення молитовних днів зустрінеться з пресою та представниками громадськості, щоб вибачитись за інцидент.Прочерк




Теги:Черкаська область, умань, Кримінал, євреї, хасиди


Читайте також



Коментарі (0)
avatar