реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Халімон купив "Рівнеторф". "Чернігівторф" - на черзі

Позавчора відбулися торги з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства «Рівнеторф». Воно є приблизно таки, як "Чернігівторф", яке також підлягає приватизації.

Лот складається з 114 виробничих, складських й адміністративних приміщень загальною площею 16 969,90 кв. м. На балансі перебуває 161 одиниця спецтехніки та транспорту. Про це стало відомо з даних на сайті Prozorro.Sale.

Завдяки тому, що було 12 зацікавлених підприємців, ціна лоту зросла більше ніж у 4 рази, з 47,14 млн грн до 205 млн грн. Переможцем стало ТОВ «ЛЕНД ГРОУ». Остаточна пропозиція склала 205 мільйонів і 1 гривню. Натомість рівно 205 мільйонів запропонувало ТОВ "Конкорд Факторинг" і програло через 1 гривню....

"Рівнеторф" спеціалізується на виробництві торф’яних напівбрикетів, а також паливного фрезерного торфу для компостів. Обсяги виробництва – 60–80 тис. тонн брикетів на рік. Має 175 працівників.

Згідно з даними YouControl, основний вид діяльності ТОВ «Ленд гроу» – надання інших допоміжних комерційних послуг. ТОВ «ЛЕНД ГРОУ» засновано в березні 2020 р.. Статутний капітал 5 000 грн. Реєстрація – м. Київ. Власником та директором ТОВ є мешканець Бобровиці Чернігівської області Олексій Халімон, який також очолює будівельне ТОВ "Укрінвест-Центр" та житлово-будівельний кооператив "Нова Англія". Спецдозволи на користування надрами відсутні.

"Чернігівторф" також буде приватизовано, оскільки підприємство не є стратегічним, адже частка торфу становить в енергетичному балансі країни лише 0,3 відсотка.

За матеріалами видання "Діло"



Теги:приватизація, Рівне, Халімон, Чернігівторф


Читайте також



Коментарі (0)
avatar