реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Казанська на кістках казанців

Учора москоський патріарх Кіріл Гундяєв освятив Собор на честь Казанської ікони Божої Матері у Казані в окупованому путінської імперії Татарстані. Під час Літургії одна з ектеній прозвучала татарською мовою, а української мови у храмах РПЦ ви ніколи не почуєте, бо за версією Московського Патрірахату в Україні #Церкваокупанта, українська мова - «безблагодатна», «базарна» і «не канонічна».

Загалом же відновлення Собору Казанської Божої Матері в Казані - це не потреба вірних, а, на жаль, демонстрація імперських звичок і рефлексів Москви. У мусульманському Татарстані відновлення правосланого собору - це демонстрація тріумфу російського окупанта, це демонстрація того, що Татарстан досі в неволі і Татарстан не буде незалежним. На жаль, Казанський собор - це не про спасіння душі, це пам’ятник російській жорстокості на місці геноциду казанських татар. Цей Казанський собор - це так само як московський патрірахат у Воскресенському соборі Батурина, - далі на кістках тисяч українців мучеників - жертв московської різанини 1708 року московська церква насміхається з українців. Це щоденне нагадування і нам українцям, і казанським татарам - московіти «могут павтаріть!».

Вірю, що путінська імперія розвалиться і Татарстан, як і інші поневолені держави, зокрема і Ідель-Уралу будуть вільні і незалежні!

Андрій КОВАЛЬОВ



Теги:Андрій Ковальов, Ідель- Урал, московський патріархат, Кіріл Гундяєв, татарстан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar