реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Казахстан: Назарбаєв йде + перший вбитий протестувальник

Фактичний керівник Казахстану, колишній перший секретар ЦК Компартії Нурсултан Назарбаєв заявив, що йде у відставку з посади голови Ради безпеки країни. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки і планує "діяти жорстко".

У місті Талдикургані протестувальники знесли пам'ятник Назарбаєву, а в колишній столиці Алма-Ати захопили та підпалили резиденцію президента.

У місті Атирау, Казахстан, поліція почала стріляти по протестуючих, в результаті чого один з активістів загинув від пострілу в голову. Про це повідомляє кореспондент Радіо "Азаттик", пише УНН.

Повідомляється, що в місті близько 3000 протестувальників вимагають зустрічі з акимом Атирауської області. За інформацією кореспондента Радіо "Азаттик" Санії Тойкен, поліція почала стрілянину по мітингувальниках. Серйозно були поранені дві людини, одному з них потрапили в голову - він помер.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алмати, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

Вранці 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив ввести тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин і дизель.

Серед вимог протестувальників - засудження російської інтервенції та окупації Криму і частини Донбасу, визнання всього радянського періоду часом геноциду проти народів.



Теги:НАЗАРБАЄВ, гібридна війна, Україна - Казахстан, казахстан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar