реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Казахстан може заговорити китайською

Про це повідомив на з´їзді партії «Нур Отан». президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. «У майбутньому ми всі будемо намагатися розмовляти китайською мовою, якщо технології будуть йти з Китаю», - сказав він.

При цьому він додав, що й російську мову треба розвивати в його країні, але -- увага! -- якщо технології будуть йти з Росії. Далі він не говорив, але логіка очевидна: оскільки з півночі до Казахстану технології не йдуть, то й російська мова буде зникати.

В цій країні, де російськомовне населення на початку незалежності становило більшість, під заколисуючі розмови про дружбу з Росією робиться все методично для витіснення і росіян, і російської мови. Скажімо, в банку в перші роки казахізації було росіянку замінено на посаді директора, через два роки вона вже опинилася завідуючою відділом, а ще через три, коли вивчилися нові казахські кадри, вона вже працювала рядовою працівницею цього ж таки банку.

Назарбаєв прикладами для своєї країни наводив Сінгапур, Індію та Малайзію -- про Росію не йшлося...
На фото: новозбудована столиця Казахстану -- Астана, поставлена на півночі, щоб Росія не претендувала на ці землі



Теги:націоналісти, Україна - Росія, Україна - Казахстан


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Позиція лідера відповідає інтересам нації. Особливо, що стосується Росії. Там, у Казахстані, на практиці цей курс впроваджується з поч. 90-х.І правільно.
avatar
2
От би в Україні так робили, як робить Казахстан!!! З тією тільки різницею, щоб орієнтація була не на Китай, а на Євросоюз! І з прокацапськими партіями будь-якого штибу, починаючи від комуністичної ідеології, щоб розібралися нарешті! Хочеш "русскій мір" - за чемодан і геть до Росії!!!
avatar
3
А про тих росіян, яких нібито звільняють... Вони ж просто відмовились вивчати державну - казахську - мову! Відповідно позбулися посад! А от якби не були такими впертими кацапами, а вивчили мову того народу, серед якого живуть десятиліттями - ніяких проблем би не було! І так треба робить в Україні! Нажаль, так не робиться... :-(
avatar