реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Кашель – геть!


Зараз, коли зимової пори активно поширюються хвороби органів дихання, дуже важливо знати, як цьому зарадити без хімічних препаратів (ковтати пігулки ще встигнете). Тож, за порадою Наталії Земної (Зубицької) скористайтеся гілочками абрикоса.
Настій із гілочок помічний проти кашлю при ларингітах, фарингітах, трахеїтах тощо. Його варто пити для покращення травлення, тонізування шлунка, кишечника, оскільки абрикосовий напій підвищує кислотність, відновлює перистальтику, допомагає шлунку налагодити секреторну діяльність, є також гарним засобом проти закрепів.

Ось рецепт такого помічного напою від Наталії Земної.
Беремо гілочки абрикоса (приблизно 10-15 см тонких кінцевих гілочок), подрібнюємо і варимо чай у чайнику. Заварюємо окропом, нехай прокипить 7-10 хв. Потім настоїться, поки охолоне. Пити як чай.
Якщо з тонких гілочок зняти кору, то її також можна вживати як чай.

Настій кори абрикоса готується так:
1 чайна ложка подрібненої кори – на склянку окропу. Заварити, прогріти 1-2 хв., годину настоювати, процідити і вживати по чверті склянки 4 рази на день.
Завважте: щоб підвищити ефективність напою, до гілочок варто додавати ще й висушені плоди. Отже, пийте чай і не кашляйте!




Теги:абрикос, кашель, рецепти, Земна, поради


Читайте також



Коментарі (0)
avatar