реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Карели починають боротьбу

Офіційне звернення Карельського національного руху

«Наш Рух ставить перед собою найвищу Мету: пробудити у карельському народі непохитну Волю до Свободи та незламне прагнення звільнити нашу Батьківщину від смертельних кайданів імперіалізму. Ми закликаємо всіх карелів, які проживають на еміґрації, або мешкають в окупованій Карелії, об'єднатися і стати пліч-о-пліч у визначенні нашої спільної Долі.

З абсолютною безстрашністю та відчайдушною рішучістю ми вступаємо на Шлях Боротьби – Звільнення Карельської Землі! Присяга вірности Нашій Батьківщині та вічний приклад героїзму карельських повстанців, скріплює наші ряди й запалює Священний вогонь боротьби у наших палаючих серцях, який дозволить відродити колишню велич нашого Народу.

1 жовтня цього року наш Карельський національний рух ухвалив рішення про проведення З'їзду Корінних Народів Карелії, на якому ми складемо та підпишемо Декларацію про незалежність Карелії та виходу її зі складу імперської Росії. Закликаємо всі національні орґанізації карелів, вепсів і поморів, які перебувають як безпосередньо у Карелії, так і за її межами, а також приватних осіб взяти участь у підготовці до цієї події.

Також запрошуємо всіх представників фіно-угорських народів поділитися досвідом у проведенні подібних заходів. З повагою та вдячністю поставимося до всіх тих, хто готовий буде допомогти з фінансуванням цієї події».

Передбачуване місце проведення з'їзду – Естонія. Передбачуваний час проведення – 2022 рік.

Актив Карельського національного руху



Теги:Карельський національний рух, розпад Росії, Карелія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar