реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Кардинал із Гвінеї: "Захід позбувається свого коріння..."

«Захід може зникнути, якщо забуде про своє християнське коріння. Варвари вже тут, на його території » Про це заявив кардинал Робер Сара з Гвінеї в своєму інтерв'ю для французького видання «Atlantico».

На думку кардинала Сара, західну цивілізацію, яка відріклась від свого християнського коріння чекає загибель: «ті, хто керують Заходом, і ті, хто хочуть вести його, роблять це без християнства або навіть проти нього, то вони стають байдужими і ведуть Захід до загибелі. Без цієї євангельської радикальності, яка змінює серця людей і, отже, політику, економіку і антропологію, вони вносять вклад в зникнення Заходу, хоча і не прагнуть до цього».

Одночасно з цим, католицький ієрарх говорить про небезпеку імміграції для Європи, в зв'язку з втратою християнської ідентичності.

«Якщо я приймаю когось, то даю йому краще від себе. Якщо я даю мігрантам тільки дах над головою, роботу і ліки, приховуючи при цьому те, що по-справжньому формує людину, його відкритість трансцендентному, то я багато чого його позбавляю - говорить Сара. - Чому б не запропонувати мігрантам мою християнську віру? Я нічого йому не нав'язую, а просто кажу: це відмінна можливість для твого порятунку »

«Якщо відійти від того, що ми пропонуємо мігрантам, мене турбує відмова Заходу від своєї ідентичності. Ми вже не просто не можемо пояснити іншим, хто ми такі, а самі цього більше не знаємо. Я думаю, що Захід може зникнути, якщо забуде про своє християнське коріння. Варвари вже тут, на його території. І вони нав'яжуть йому свою культуру, релігію, погляди на людину і моральність, якщо Захід обм'як і боїться щось протиставити їм », зазначив католицький ієрарх. «Якщо Захід зникне через руйнування його коренів, світ чекають страшні зміни», зазначив кардинал Сара.



Теги:Християнство, мігранти, Гвінея, занепад Заходу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar