реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Ющенко у Чернігові заспокоював гривню

Закономірно, що на прес-конференції у Чернігові Президента України (2005-2010 рр.), лідера об’єднання «Наша Україна» Віктора Ющенка до нього, як до фінансиста, виникло питання про становище гривні нині і чи буде її обвал після виборів.

«В Україні немає фундаментальних економічних причин для девальвації гривні, проте, слабка позиція української влади щодо процесів, які впливають на формування курсу національної валюти, може призвести до виникнення ситуативних чинників, які можуть мати руйнівні наслідки», – про це заявив лідер об’єднання «Наша Україна» Віктор Ющенко під час візиту до Чернігова.

За його словами, «якщо уряд своєчасно зреагує на наявні виклики і зменшить дефіцит бюджету, це буде відповідь, яку ділові кола сприймуть під звук оплесків». «Крім цього, жодних факторів для карколомного падіння курсу гривні у державі немає», – наголосив третій Президент України.

«За словами Ющенка, нині дефіцит бюджету складає близько 16 мільярдів гривень. Допустима норма – близько 30 млрд. Торгівельний баланс нині в мінусі на 19 мільярдів, минулого року ця сума складала 14 мільярдів.
- Тенденція йде в поганий бік, але це не фатально. Це не вимагає того, щоб ми от зараз вивернулися. Все залежить від влади. Від того, на які поступки вона готова піти. Зменшити, наприклад бюджетні витрати. Проте головне – говорити населенню правду. Не викликати паніку!

"Адже поза фундаментальними факторами залишаються ситуативні психологічні фактори», – зазначив Ющенко. Він переконаний, що «саме вони можуть стати просто некерованими». «Ми ризикуємо втратити мільярди із власних резервів тільки для того, аби вплинути на психологічну поведінку людей, фірм, ділових партнерів», – підсумував Віктор Ющенко
.



Теги:Віктор Ющенко, інвестиції, Національний банк, гривня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar