реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Гривня невдовзі зміцниться

Протягом 2-3 тижнів Україна та МВФ почнуть реалізацію програми співпраці, за якою Київ отримає перші кошти від Фонду. Про це представникам ЗМІ повідомив Голова Нацбанку Степан Кубів за підсумками роботи української делегації в рамках Весняних зборів МВФ та Світового банку у Вашингтоні, - повідомляє телеканал БТБ.

«Протягом двох-трьох тижнів будуть реальні кошти, отримані для України для виконання дворічної програми, про яку ми з вами говорили. Це дуже велика сума, порівняно стандартів траншування Міжнародного валютного фонду, і було запевнено, що максимально швидко, виконуючи формальні процедури, ці кошти будуть надані Україні», - сказав Кубів.

При цьому голова Фонду Крістін Лагард зазначила: Київ досягнув значного прогресу у виконанні плану, поставленого МВФ для надання допомоги. Тож нині основна мета установи - підтримати Україну в прагненні стати фінансово самостійною державою і не залежати від зовнішньої допомоги в майбутньому.

Очільник Нацбанку України також пообіцяв, що після отримання кредитних коштів курс гривні стабілізується. А усі фінустанови, причетні до валютних спекуляцій, будуть покарані аж до позбавлення ліцензій. «Курс буде значно нижчим, це буде реальна складова фундаментального характеру. Відповідні практичні дії буде знати вся країна, які кроки зробили по відношенню до спекулянтів, які заробляють ці кошти», - наголосив він.



Теги:валютні спекуляції, кредити, Національний банк, гривня, МВФ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar