реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Юрій КОСТЕНКО: «ЗУРАБОВ підтвердив, що «мовний» закон спрямований на витіснення української мови»

«Посол РФ в Україні офіційно підтвердив найгірші побоювання, - «мовний» закон спрямований не на підтримку національних меншин, а на витіснення української мови з освітньої сфери та тотальну русифікацію України», - заявив лідер Української народної партії, кандидат у народні депутати від об’єднання «Наша Україна» Юрій Костенко.

Так політик прокоментував заяву Посла РФ в Україні Михайла Зурабова, що РФ активізує підтримку використання в українській освіті російської мови, оскільки закон «Про засади державної мовної політики» створює для цього нові можливості.

«Зурабов для пристойності міг би витримати хоча б дипломатичну паузу, - прокоментував ситуацію Костенко. - Посол вже гарантує, що допомога Росії в справі переведення української освіти на російську мову «не буде пасивною». За словами КОСТЕНКА, «Росія навіть не приховує своїх політичних намірів поглинання України, нав’язавши їй роль спочатку духовної та культурної колонії Росії, а потім і - територіальної».

«Якщо влада не оговтається, а Конституційний суд не скасує ганебного закону «Про засади державної мовної політики», то Кремль спокійно продовжить реалізацію своїх політичних планів щодо зросійщення України», - вважає лідер УНП. За його словами, «Путін та його оточення мріють руками наших доморощених малоросів за 2-3 роки витіснити українську мову зі шкіл, «вишів», телебачення та ЗМІ, а за кілька років - з побутового ужитку». «Кремль плекає надію, що українська мова ледь животітиме на околицях України як тло для гопаків та екзотичних етнічних постановок».

Пресс-служба «Нашої України»


Юрій Костенко, лідер Української народної партії, кандидат у депутати по виборчому списку об’єднання "Наша Україна"









Коментарі (1)
avatar
1
Все правильно написав Юрій Іванович. А де ж висновки, де план протидії Путіну і зросійщенню України? Нема. Виходить так воно й буде.
avatar