реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Новий виборчий закон загальмує демократичний розвиток, але голосоватимуть все одно не менше 80 % виборців

«Новий закон про вибори суттєво загальмує демократичний розвиток України», - заявив народний депутат України, голова Української народної партії Юрій КОСТЕНКО. За його словами, «запровадження 5% виборчого бар’єру та повернення до змішаної системи виборів зупинять розвиток ідеологічних партій, консервують владу грошей та знов ліквідують підзвітність влади народу». Так політик оцінив новий закон про вибори народних депутатів.
На думку політика, «через 5% бар’єр виборці фактично втратили шанс оновити українську владу». За його словами, «закон законсервує при владі лідерські проекти олігархічного капіталу та «заморозить» розвиток ідеологічних партій, які представлятимуть інтереси фермера, селянина-одноосібника, малого та середнього бізнесу тощо».
В той же час, на думку політика, «влада фактично перетворила вибори в профанацію звіту перед народом, бо отримала можливість подовжити владні повноваження, незалежно від результатів власної діяльності». «Завдяки 50% депутатів-мажоритарників у парламенті, влада тепер зможе формувати постійно діючу парламентську більшість, навіть якщо отримає на парламентських виборах меншість голосів за партійним списками», - констатував голова УНП. На його думку, «змішана виборча система при існуванні пропорційної системи із закритими списками – це найгірший варіант для України, оскільки залишає також успадковані від попередньої системи негативи та корупцію у партійних структурах». «Хоч опозиції вдалося трохи покращити владний закон в частині виборчих процедур, Україна суттєво програла з точки зору стратегічного розвитку», - впевнений Ю. Костенко.
В той же час голова Секретаріату Української народної партії, екс-голова Полтавської облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ вважає, що участь у голосуванні на майбутніх парламентських виборах візьмуть не менше 80 відсотків виборців. До політичної активності, на його думку, українців спонукатимуть згортання демократії в країні, економічна і соціальна політика влади.
«У цивілізованих країнах чи прийшли республіканці, чи демократи, консерватори чи лейбористи, праві чи ліві - у суспільстві ситуація не змінюється так кардинально, як це сталося нині в Україні», - аргументує свій прогноз політик.
«Раніше ми мали спокійний електорат, особливо за президентства Ющенка, коли проходили чесні, демократичні вибори, і люди вже почали усвідомлювати, що як би влада не змінилась, це суттєво не погіршить життя громадян», - нагадав В.АСАДЧЕВ.




Прес-служба Української народної партії





Коментарі (0)
avatar