реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Юнаки- диверсанти, що продалися Московії

30 липня у Деснянському районному суді міста Чернігова для двох чоловіків, яких підозрюють у диверсії на залізниці, обрали запобіжний захід — 60 діб тримання під вартою. Обидва вони уродженці Чернігівської області, одному з них 18 років, іншому — 19. Як сказав під час судового засідання прокурор Артем Дикий, підозрювані підпалили релейні шафи, які є частиною критичної інфраструктури залізниці.

"У нас є відповідь виробничого підрозділу "Ніжинської дистанції сигналізації та зв'язку". Вони нам підтвердили, за якими координатами були пошкоджені ці шафи, що вони є невід'ємною частиною критичної інфраструктури. І в разі повного знищення цих шаф відновлення пристроїв зайняло понад три доби. А збитки були, як мінімум від одного мільйона”, — зазначив Артем Дикий.

Підозру обом чоловікам оголосили за двома статтями:

частиною 2 статті 113 ККУ (диверсія під час воєнного стану) — санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна;
та частиною 2 статті 28 ККУ (вчинення кримінального правопорушення групою осіб).

Під час судового засідання обидва підозрювані зізналися у скоєному, однак, сказали, що наміру знищити обладнання та зашкодити роботі залізниці не мали.

Їх захисник Андрій Дмитришин просив обрати підозрюваним запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Однак суд на це не зважив.

На ухвалу Деснянського районного суду міста Чернігова може бути подала апеляційна скарга до Чернігівського апеляційного суду протягом п'ятьох днів з дня її оголошення.
Суспільне\Чернігів



Теги:Деснянський суд Чернігова, Укрзалізниця, диверсанти, широка війна


Читайте також






Коментарі (0)
avatar