реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Йосип Вінський хоче ліквідувати сільради

Лідер партії «Народна влада» Йосип Вінський виступає за адміністративно-територіальну реформу. Зокрема, на думку Й.Вінського, в рамках цієї реформи слід ліквідувати сільські ради, а також районні державні адміністрації. Про це він заявив у Чернігові, в клубі "Чиста політика".

Лідер народників переконаний, що «базовим рівнем місцевого самоврядування мають бути місто і район, і це має бути територія з населенням не менше 35-40 тисяч населення». При цьому, за його словами, має бути чітко визначено приналежність тої чи іншої території.

«Сьогодні ж у нас в селі керує сільрада, а за територією села – державна районна адміністрація, яка взагалі не має представницього мандата і повноважень від населення, оскільки призначена згори», - зазначив він.

На думку Й.Вінського, скасування сільрад одразу вивільнить колосальні ресурси, «радикально зменшить видатки на утримання апарату, який фактично сьогодні не зайнятий роботою», а об’єднання в одну адміністративну одиницю десяти чи дванадцяти сіл і створення органу, який матиме певні матеріальні і фінансові можливості, у підсумку піде на користь людям.

«З допомогою райдержадміністрацій вибудовувалася система адміністративного ресурсу часів Леоніда Кучми, - вважає Й.Вінський. - В районі ж має бути рада, яку очолює голова ради (він же голова виконкому), і вони повинні здійснювати ці повноваження».
«Більше того, ми повинні повернутися до системи, яка діяла у нас на початку 90-х років, коли голови рад обиралися у нас напряму населенням відповідного району», - додав Й.Вінський.




Теги:рда, адміністративна реформа, Кучма, Вінський, сільради


Читайте також



Коментарі (0)
avatar