Їжте швоковицю і -- прозрієте!
Шовковицю називають ліками для всього організму. Листя цього дерева втамовує біль, гілочки лікують гнійні рани, коріння – серце та легені, кора – нирки, а ягоди – справжня скарбниця вітамінів.
Біла шовковиця корисна для нервової системи, червона – для крові. Смачні плоди цього дерева корисні для щитоподібної залози, допомагають при анемії, дисбактеріозі, захворюваннях жовчного міхура, шлунково-кишкового тракту, нормалізують тиск. Ягоди містять вітаміни В, С, каротин, яблучну та лимонну кислоти, глюкозу, фруктозу, сахарозу. Шовковиця корисна при малокрів’ї, сприяє відновленню порушеного обміну речовин в організмі.
Регулярно вживаючи ці ягоди, можна покращити зір, роботу серця, зменшити задишку і навіть відновити працездатність. А компот із шовковиці – ефективний відхаркувальний та сечогінний засіб.
Шовковицю більше вживають свіжою, на зиму її мало хто заготовляє. А дарма! При заморожуванні ягід цілющі властивості шовковиці не втрачаються. Заморожувати її слід так: розкласти ягоди на дощечку і покласти в морозилку. Коли вони замерзнуть, можна висипати ягоди у пластикові стаканчики.
Біла шовковиця корисна для нервової системи, червона – для крові. Смачні плоди цього дерева корисні для щитоподібної залози, допомагають при анемії, дисбактеріозі, захворюваннях жовчного міхура, шлунково-кишкового тракту, нормалізують тиск. Ягоди містять вітаміни В, С, каротин, яблучну та лимонну кислоти, глюкозу, фруктозу, сахарозу. Шовковиця корисна при малокрів’ї, сприяє відновленню порушеного обміну речовин в організмі.
Регулярно вживаючи ці ягоди, можна покращити зір, роботу серця, зменшити задишку і навіть відновити працездатність. А компот із шовковиці – ефективний відхаркувальний та сечогінний засіб.
Шовковицю більше вживають свіжою, на зиму її мало хто заготовляє. А дарма! При заморожуванні ягід цілющі властивості шовковиці не втрачаються. Заморожувати її слід так: розкласти ягоди на дощечку і покласти в морозилку. Коли вони замерзнуть, можна висипати ягоди у пластикові стаканчики.
Читайте також |
Коментарі (2) |
| |