реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Їжте швоковицю і -- прозрієте!

Шовковицю називають ліками для всього організму. Листя цього дерева втамовує біль, гілочки лікують гнійні рани, коріння – серце та легені, кора – нирки, а ягоди – справжня скарбниця вітамінів.

Біла шовковиця корисна для нервової системи, червона – для крові. Смачні плоди цього дерева корисні для щитоподібної залози, допомагають при анемії, дисбактеріозі, захворюваннях жовчного міхура, шлунково-кишкового тракту, нормалізують тиск. Ягоди містять вітаміни В, С, каротин, яблучну та лимонну кислоти, глюкозу, фруктозу, сахарозу. Шовковиця корисна при малокрів’ї, сприяє відновленню порушеного обміну речовин в організмі.

Регулярно вживаючи ці ягоди, можна покращити зір, роботу серця, зменшити задишку і навіть відновити працездатність. А компот із шовковиці – ефективний відхаркувальний та сечогінний засіб.

Шовковицю більше вживають свіжою, на зиму її мало хто заготовляє. А дарма! При заморожуванні ягід цілющі властивості шовковиці не втрачаються. Заморожувати її слід так: розкласти ягоди на дощечку і покласти в морозилку. Коли вони замерзнуть, можна висипати ягоди у пластикові стаканчики.



Теги:народна медицина, шовковиця, лікування зору


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Пропоную акцію - замінимо біля житлових будинків незграбні берези-раскоряки на ошатні шовковиці, та ще, бажано, на сортові щепи.
avatar
2
та берези ще нічого, а ось тополі з їх алергійним пухом...
avatar