реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Їдеш на дачу — плати!

Про те, що весною пенсіонери вимушені будуть платити за проїзд до своїх дач, дізналися журналісти у Чернігівському прес-клубі реформ від керівників автотранспортних підприємств.
Голова Асоціації перевізників «Чернігівтрансавто» Василь Петришин розповів, що безоплатні перевезення регулюються законами, в яких прописані гарантії для пільгових категорій громадян (а таких категорій нині в Україні близько 30). У нашому місті право на пільгові перевезення мають близько 90 тисяч осіб.

В. Петришин пояснив процедуру, за якою проводяться пільгові перевезення. Замовником таких перевезень є місцевий орган влади. Він укладає договір з автоперевізником, в якому чітко прописані умови виконання перевезень та розмір компенсації автотранспортному підприємству з Державного бюджету. У Чернігові 2011 року передбачена субвенція з Державного бюджету 13 млн грн — саме стільки мають отримати перевізники за перевезення пільгових категорій. Якщо розділити цю суму на всіх пільговиків, то виходить 145 грн на одну людину протягом року, 12 грн — на місяць. Перевізники вважають, що це дуже мало.

Нинішня ситуація ускладнюється ще й тим, що навіть цих коштів вони не отримають — міська влада планує надати кошти Чернігівському тролейбусному управлінню. «Це означає, що Чернігів залишається без автобусних пільгових перевезень», — наголосив Василь Петришин. Він підкреслив, що через відсутність фінансування у 2011 році автобусні перевізники не можуть безоплатно перевозити всіх пасажирів пільгових категорій щовівторка та щочетверга на свої дачі, як це було торік.

Сергій КОРДИК

Повністю статтю про тарифи читайте в газеті "Сіверщина" за 17 березня




Теги:дачі, Чернігів, пасажири, міська рада, тарифи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar