реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Jazz-куліса vol.XIV»: Джаз-бенд «Bissquit» і Анастасія Міляєва

1 серпня 2020 року, затишний дворик філармонійного центру. «Jazz-Куліса vol.XIV» джаз-бенду «BissQuit» за участі Анастасії Міляєвої - перший концерт у філармонійному центрі після введення обмежувальних заходів, пов’язаних з карантином.

Так, глядач скучив за живим спілкуванням з артистом. Так, артист ще більше скучив за живим спілкуванням з глядачем, для якого він, власне, і творить.

Глядачі сприйняли «Jazz-Кулісу vol.XIV» із захватом. І «винні» в цьому не тільки «посткарантинні» фактори. Кожний концерт у рамках творчого проєкту «Jazz-Куліса» - це завжди експеримент на межі, це завжди діалог на рівних артистів з глядачами в одному сценічному просторі. «У серії концертів «Jazz-Куліса» ми відштовхуємося від того, яку б музику хотілося грати саме нам, - підкреслює куратор проєкту, кандидат мистецтвознавства Дмитро Теребун. - «Jazz-Куліса» - це наша творча лабораторія, творча комунікація. Це наші експерименти, це наш пошук. І кожен музикант «BissQuit» причетний до цього пошуку».

Чотирнадцята «Jazz-Куліса» стала мистецькою подією. Музиканти «BissQuit» Дмитро Теребун (бас, контрабас), Нікіта Гірня (саксофони, кларнет), Володимир Балаба (труба), Олександр Воробйов (клавішні), Сергій Галамага (гітара), Артем Рей (ударні) залучили до співпраці молоду за віком, але вже добре знану чернігівцями співачку Анастасію Міляєву – дуже талановиту і перспективну вокалістку. «На початку літа мене запросили до цього проєкту, - каже Анастасія. – Так, джаз співати складно. Але якщо ти відчуваєш його, якщо тобі подобається ця музика, то хочеться передати ці відчуття глядачеві».

У програму «Jazz-Куліса vol.XIV» увійшли вже відомі шанувальникам колективу авторські композиції його учасників, а також авторські обробки сучасних джазових творів. Майстерність настільки вразила слухачів, що музикантів не відпустили зі сцени без виконання на біс.

Провів програму Олександр Лаптій. Сценічне рішення забезпечив Артем Сиворакша, світло — Олександр Єрмаков, а звук — Сергій Сорокін.

Прес-центр обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм



Теги:Чернігівська філармонія, джаз, карантин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar