реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Януковича можна відставити раніше

Олександр Бригинець: Вибори Президента згідно з Конституцією мають відбутися 30 березня 2014 року

Народний депутат України (фракція “Батьківщина”) Олександр Бригинець вимагає від ВРУ термінового прийняття підготовленої ним Постанови про проведення виборів Президента України, як і передбачає Конституція України, 30 березня 2014 року. Про це УНН повідомила прес-служба народного депутата України.

“Конституція України в пункті 4 статті 103 прямо вказує, що чергові вибори Президента України проводяться в останню неділю березня п’ятого року повноважень Президента України. Інавгурація діючого Президента України, В.Ф. Януковича, відбулась 25 лютого 2010 року, відповідно п’ятий рік повноважень Президента України В.Ф. Януковича починається з 26 лютого 2014 року”, — наголосив О.Бригинець.

Остання неділя березня в 2014 році, який, відповідно, є п’ятим роком повноважень Президента України В.Ф.Януковича, припадає на 30 березня 2014 року.

“Дотримуючись Конституції України, Верховна Рада України зобов’язана призначити чергові вибори Президента України на 30 березня 2014 року”, — пояснив О.Бригинець.

Саме тому нардеп звернувся до Ради Народного об’єднання “Майдан” та до лідерів опозиції А. Яценюка, В.Кличка та О.Тягнибока з пропозицією разом із ним підписати подання відповідної Постанови ВРУ. А також визнати проведення виборів згідно Конституції 30 березня 2014 року головною поточною метою Майдану.
УНН



Теги:Бригинець, Майдан, вибори Президента, опозиція


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Видстав свои мозгы в сторону пока до 15го г.
avatar
2
Януковича отставить? а кого поставить?
avatar
3
Варвара, з огляду на те, що влада виявила свою неспропожність до керування державою, і врешті решт тільки завдяки стійким позиціям червоних, налагодила відносини з Росією та домовилася про зменшення ціни на газ, то думаю, що Янукович програв би представнику від КПУ
avatar