реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Янукович знайшов крайніх

"Президент України Віктор Янукович відсторонив від посад заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівковича та голову Київської міської державної адміністрації Олександра Попова за клопотаннями Генеральної прокуратури України у зв’язку з підозрою у причетності зазначених посадових осіб до порушення конституційних прав громадян, які 30 листопада 2013 року перебували на Майдані Незалежності в м. Києві".

Про це повідомив офіційний сайт Президента України.

«Президент сподівається, що Генеральна прокуратура об’єктивно та всебічно проведе розслідування цих подій і запропонує суспільству конкретні юридичні заходи реагування на допущені протиправні дії», - цитуємо сайт.

Повідомляється, що глава держави також пропонує правоохоронним органам провести розслідування відкрито і прозоро та поставити крапку в цьому питанні.

«Президент звертає увагу, що для жодних посадових осіб держави не повинно бути винятків у питаннях відповідальності за вчинення незаконних дій», говориться в повідомленні.

Якщо Сівкович (на фото) - давній агент Кремля, то Попов, при всій нелюбові до нього киян, аж ніяк за своїми посадовими обов'язками не може керувати силовиками. Зрештою, і Сівкович - зовсім не дурний чоловік, щоб брати на себе рішення про застосування сили без санкції згори. Зрештою, а що це за посада для отримання команди штурму - заступник секретаря Ради нацбезпеки?!

Начальнику міської міліції Коряку вручено підозру про перевищення службових повноважень. І він би сам давав команду? хіба що крайній дурень. Якщо це так - тоді чому дурнів призначають керувати міліцією та ще й у столиці? І приймаючи рішення про застосування сили, він не порадився зі своїм міністром? Зрештою, на Майдані штурмували не київські міліціонери, а беркутівці з інших областей -і керувати ними може мінімум заступник міністра, а не начальник міської київської міліції.

Одне слово, Вікторе Федоровичу, ніхто вам не вірить.

Василь ЧЕПУРНИЙ

За більш, ніж півмісяця, нарешті знайшли на кого звалити всю вину.



Теги:Майдан, розгін демонстрантів, попов, Сівкович


Читайте також



Коментарі (0)
avatar