реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Як зробити буряковий квас?

Раніше кожна господиня ще з осені заготовляла буряки в бочках і користувалася ними впродовж зими. Що й казати, попередні покоління харчувалися, можливо, й не надто ситно, але їли правильну їжу і були набагато здоровішими за нас. І, до речі, буряковий квас споживали не в кожній простій родині

Сьогодні можна заквасити буряки в трилітровій банці: обчищені цілі невеликі чи порізані більші плоди скласти в посудину. Нарізані скибками залити теплим однопроцентним розсолом (10 г солі на 1 л води), цілі — 2—3% розчином солі. Для поліпшення смаку можна додати насіння кмину, кілька зубків часнику, а для пришвидшення процесу бродіння — житній сухар чи ложку цукру.

Буряки притиснути, щоб не спливали, банку обв’язати марлею і тримати за кімнатної температури, поки триватиме процес бродіння. Постійно збирати піну. Згодом тримати буряки в прохолодному місці.

Варто знати: і буряки, і квас нададуть неповторного смаку борщу, збагатять організм живильними речовинами. З оздоровчою метою протягом дня випивають склянку бурякового квасу. Можна до нього додати ложку меду.

Кому корисний такий квас? Він корисний людям, що страждають від анемії, запорів, гіпертонії, головного болю. Справляючи сечогінний ефект, він зумовлює виведення солей (зокрема уратних), сприяє підтриманню нормальної життєдіяльності лімфатичних залоз, печінки, селезінки, жовчного міхура.

Квасом споліскують волосся після миття, виводять веснянки та пігментні плями.

Щотижня дає низку подібних цілющих порад обласна Чернігівська газета "Біла хата". До речі, передплату на неї ведуть усі поштові відділення Чернігівщини. Передплатний індекс 41338.




Теги:сечогінний ефект, пігментні плями, анемыя, Веснянки, буряковий квас, Біла хата, підвищений тиск


Читайте також



Коментарі (0)
avatar