реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як вибрати духовку

Сучасні духові шафи – багатофункціональні помічники на кухні. Вони можуть готувати страви на будь-який смак. Прийнявши рішення про покупку техніки, необхідно ретельно розібратися у всіх характеристиках моделей. Розглянемо низку важливих моментів, які потрібно враховувати під час вибору духовки.

Якому типу підключення віддати перевагу

За цим критерієм виділяють такі духові шафи:

  1. Газові. Вони коштують дешевші, проте відрізняються невеликим набором функцій. Тепло в газовій духовці надходить лише від вогню. При експлуатації моделі потрібна хороша система вентиляції.
  2. Електричні. Їхня ціна вища, ніж у газових моделей, проте набір функцій досить великий. Тепло надходить з усіх боків, сприяючи рівномірному прогріванню блюда. В електричних духовках їжа готується без відкритого полум'я, що забезпечує кращу пожежну безпеку.

У кожного з варіантів є переваги. Можна вибрати духову шафу ( духовой шкаф на Allo.ua ) з урахуванням особистих переваг та доступів для підключення техніки.

Види встановлення

Духовка може бути залежною та автономною. Перша модель використовується в парі з варильною поверхнею та з'єднується з нею проводами. Управління обох приладів винесено на верхню панель духовки.

Незалежні моделі встановлюються та працюють без прив'язки до варильної панелі. Таку духовку можна розміщувати в будь-якому місці на кухні.

Оптимальні габарити

При покупці духовки необхідно враховувати розміри кухні та кількість людей, які проживають у сім'ї. Можна вибрати такі опції:

  1. Стандартна духовка. Її розміри становлять 60х60х56 см. У такій духовці можна приготувати страву на 5-6 порцій. Техніка підійде для сім'ї від 3 до 5 осіб.
  2. Вузька духова шафа. Характеризується завширшки до 45 см. Ідеальний варіант для маленької кухні. Можливостей техніки вистачить для сім'ї із 2-3 осіб.
  3. Велика духовка. Її ширина становить 90 см. Шафа підійде для просторої кухні та сім'ї, в якій проживає від 5 до 7 осіб.

Крім того, можна вибрати низькі моделі, їхня висота становить від 38 до 55 см. Вони приходять на допомогу при нестачі місця на кухні.

Додаткові можливості

Духові шафи незалежно від розмірів та моделей оснащуються не лише нагріванням, а й різними корисними функціями. Серед них популярні:

  1. Сенсорна панель. Забезпечує керування духовкою під час торкання пальцями кнопок на поверхні.
  2. Режим конвекції. Вбудований вентилятор рівномірно розподіляє повітря по духовці. Конвекція дозволяє готувати кілька страв на різних рівнях одночасно.
  3. Система самоочищення. Допомагає легко впоратися з краплями жиру, що пригоріли, і залишками їжі. Ви можете придбати виріб з каталітичною, піролітичною або гідролізною системою самоочищення.

При виборі духовки потрібно враховувати габарити кухні, характеристики техніки, а також особисті переваги. У цьому випадку виріб ідеально впишеться в інтер'єр, процес приготування принесе задоволення, а результат перевершить всі очікування.




Теги:споживач, духовка, духова шафа, кухня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar