реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Як швидко вилікувати біль плечового суглобу

Різкий біль у плечі – явище неприємне, але мало хто звертає на нього увагу. Аж поки симптом не стає постійним: людина не можете відвести руку, плече наче заморожене, обмежується його рухливість та відчутно погіршується якість життя. Так проявляються симптоми артрозу плечового суглоба. Як його уникнути, або позбутися, якщо він уже заявив про себе?

Що таке артроз плечового суглоба

Плечовий суглоб є найрухливішим. За будовою він відрізняється від інших суглобів, до того ж постійно зазнає значних навантажень. Ці чинники – не тільки його перевага, але й фактори, через які саме плечовий суглоб часто вражається артрозом.

Коли відбувається саме запалення плечового суглоба, лікарі говорять про періартрит, не можна путати його з періартрозом. Артроз – захворювання поширене та підступне. Воно повільно руйнує хрящову тканину та кістку, призводячи до обмеження рухів та навіть інвалідності. Під час артрозу хрящ стирається, кістки починають тертися між собою та спричиняти біль. Виникнути артроз може у будь-якому з понад 300 суглобів.

Артроз плечового суглоба не має віку, на нього хворіють і молодь, і старше покоління. Якщо казати про стать, недуга частіше розвивається у жінок.

Серед симптомів, притаманних недузі, можна виділити такі:

  • Біль при відведенні руки, скутість. Якщо рукою складно крутити, це більше схоже на артрит, а під час артрозу проблеми виникають при відведені в сторону – щоб торкнутися свого волосся, наприклад, чи завести руки за спину, підняти догори.
  • Біль виникає вдень, вночі він не нагадує про себе.
  • Під час рухів рукою можна почути хрускіт.
  • Біль локалізується тільки в плечі.

Якщо ви помітили в себе перелічені симптоми, це привід звернутися до лікаря. Для постановки діагнозу «артроз» потребується УЗД, рентген, або навіть МРТ. Тому тільки досвідчений спеціаліст зможе підтвердити недугу та обрати тактику лікування.

Якщо ж артроз діагностовано, лікар може призначити хондропротектори. Одне з популярних сполучень – хондроїтина сульфат та глюкозамін – міститься у препаратах Терафлекс®* та Терафлекс® Адванс. Це цілих два хонтропротектори, що гальмують руйнування суглоба та прогресування артроза, сприяють відновленню хряща та знімають больовий синдром.

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Терафлекс® капсул № 60, № 120 UA/7749/01/01 від 17.01.2018, Терафлекс® Адванс № 60, № 120 UA/4142/01/01 від 22.12.2020.

1. Український медичний часопис. №1 (87) I — II 2012 г. Лікарю-практику. Остеоартроз: стандарти діагностики та лікування за результатами доказової медицини. Денисюк В І, Денисюк О В. Вінницький національний медичний університет ім. М.І. Пирогова

2. Синдром плечелопаточного периартроза. Клиника, диагностика, лечение | Мисиков В.К. | «РМЖ» №10 от 13.05.2014






Коментарі (0)
avatar