реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Як Сейм перетворився на пастку для риб?

До певної міри цьому сприяла природа самої річки. Її швидка вода протікає серед високих берегів, має незначну кількість рукавів та озер, з'єднаних із руслом. В межах Сумської області річка до того ж має не багато притоків, а людина додала нових штрихів:

1. Малі притоки (Чаша, Мелень, Куколка) перепинені греблями і до Сейму наприкінці літа не кожного року дотікають - банально пересихають.

2. Єзуч доволі повноводний, але його води - це по суті каналізаційні стоки райцентру Конотоп. А ні за кольором, а ні за запахом від каналізації вода в цій річці не відрізняється. Живності там приблизно ж стільки. Річка Вир чистіша, але теж далека від ідеалу, бо протікає через міста Білопілля та Ворожба з водогоном та каналізацією

3. Найбільша притока Сейму - Клевень не пересихає, не забруднена, але перекрита водопереливною греблею. Сеймівська риба не така спритна як форель і камінська дамба для неї серйозна перешкода. Комусь гарний пейзаж перед вікном, а рибі - смерть.

Отже, коли в забрудненому Сеймі вода стала непридатною для життя риб, та б могла врятуватися у притоках. Наведені причини це унеможливили.

З урахуванням написаного, не важко здогадатися що потрібно робити для оздоровлення найбільшої річки в межах Сумської області, але складно виконати, бо потрібна систематична робота впродовж багатьох років.

Сеймський ландшафтний парк



Теги:сейм, отруєння річки


Читайте також






Коментарі (0)
avatar