реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Як перемогти армію Росії? - експерт

Експерт "Інформаційного спротиву" Віктор Трегубов: "Коротенько. Україна занадто добре воювала. Несподівано добре. ДНР сама не розширювалася, а навпаки, гинула. Тому довелося перейти до плану "Б" - організації ДНР за кримським сценарієм. Тобто регулярними військами РФ.

Чому це стало можливим? Тому, що європейські політики оговталися від катастрофи з Боїнгом і знову включили звичайний режим умиротворення з розміном НЕ-своїх територій. Що в цій ситуації можна робити? Воювати. Краще - добре. Ворог буде бити по Маріуполю, швидше за все по Дебальцевому, точно - по оточеним частинам. Буде спроба, як мінімум, вивести ДНР / ЛНР в старі кордони (можливо, без Слов'янська і Краматорська), закріпивши їх у статусі Придністров'я.

У цій ситуації є тільки одна можливість для перемоги - дати по зубах російській регулярній армії. З якомога більшими втратами для неї. Слабкість Путіна - в тому, що він поки не може собі дозволити "засвітити" участь російських військ так, щоб воно остаточно стало очевидно навіть тим, хто основну інформацію отримує від сусідок і з телевізора. Як не дивно, росіяни не підтримують повномасштабну інтервенцію в Україну.

Ще менше вони підтримують перетворення України в свій Афганістан, звідки регулярно йдуть труни. Тому завдання ЗСУ - не тільки утримати рубежі, але і завдати противнику якомога більших збитків - і, головне, продемонструвати це. Потрібно, щоб допити псковських десантників стали буденністю. Потрібно, щоб росіяни побачили реальну ціну цій війні. Паралельно непогано б розкрутити російське роздратування від донбаських біженців.

Нам треба, щоб ця кампанія почала не зміцнювати позиції Путіна всередині країни, а послаблювати. Тоді і тільки тоді йому доведеться її згортати".



Теги:окупація України, ЗСУ, Маріуполь, напад Росії, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar