реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як партизани розважалися...

Секретарю Чернігівського обкому КП(б)У Кузнєцову начальники органів держбезпеки Аксьонов та Гордієнко 7 жовтня 1943 року доповідають про зустріч у селі Грем'яч командирів партизанських загонів імені Чапаєва, Ворошилова та Будьонного: "Після обіду Кошелєв та Купчінов (у нетверезому стані) зібралися їхати в розташування своєї частини - с. Погар Орловської області - й вийшли на вулицю. Проводити гостей пішли представники партизанського загону ім. Будьонного - командир загону Азарян, командир роти Караєв, боєць Бабушкін та інші (як бачимо, всуціль українські хвамілії - В.Ч.). Прощаючись, Кошелєв та Азарян поцілували один одного, а потім Кошелєв ударив Азаряна по щоці, останній відповів також ударом. Купчінов штовхнув Бабушкіна, від якого дістав таку ж відповідь.

Кошелєв дістав "маузер" і пострілом упритул убив Бабушкіна, другим пострілом поранив у живіт Азаряна, а наступними - Караєва. Після цього Кошелєв підійшов до пораненого Азаряна і вбив його чотирма пострілами у голову."

Проте марно думати, що такі поцілунки - куди тому єврейському Юді!- завершилися. По дорозі з Грем'яча на Кошелєва та Купчінова напали партизани загону імені Будьонного, щоб помститися за смертні "поцілунки". В перестрілці Кошелєва вбили, а Купчінова ув'язнили. Проте ненадовго - ввірвалися 5 партизанів, вивели його на вулицю і вбили. Бійці загону імені Чапаєва виступили всією силою проти загону ім. Будьонного, але командування зграї ім. Ворошилова якось їх умовило зупинитися.

Оце такі героїчні радянські партизани, яких продовжують вшановувати на Чернігівщині! До речі, як правило, в партизани йшли комуністи, енкаведісти, розкуркулювачі та інші вороги українців...

З книги Віктора Моренця "Дві окупації. Чернігівщина 1940-х років"

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:радянські партизани, Грем'яч, Віктор Моренець, Лісоград


Читайте також



Коментарі (0)
avatar