реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як організувати святковий фуршет зі смаком

Традиція їсти, не сідаючи за стіл, з’явилась у Франції в XIX столітті. Її започаткували французькі політики, які влаштовували перекуси, стоячи поруч зі столом з виделками в руках. В перекладі з оригіналу, офіційна назва трапези звучить як виделка.

Сьогодні фуршети влаштовують не лише політики. Таким чином відзначають дні народження, святкують весілля, проводять корпоративи, презентації. Щодо організації фуршету можна звернутись до кейтерингової компанії. А можна все зробити власними силами. Що для цього потрібно, — читайте далі.

Підготовчий момент

Якщо ви вирішили влаштувати фуршет самостійно, варто не забути про жоден з наступних пунктів:

  • столи для смаколиків та для розміщення гостей, накриті скатертинами;

  • тарілки для основного столу, кулінарні щипці для накладання закусок;

  • бокали для шампанського або інших алкогольних та безалкогольних напоїв;

  • тарілки та виделки для кожного з гостей;

  • композиції з квітів та інші елементи декору.

Оформлюючи фуршетний стіл, лишіть навколо нього достатньо вільного простору. Гості мають вільно пересуватись по приміщенню, пригощатись смачними закусками, наповнювати келихи напоями. До того ж головне у фуршеті — не їжа, а приємне спілкування в цікавій компанії.

Щоб гості не знаходились увесь час у тиші, варто заздалегідь подумати про музичний супровід свята. В той час, коли не проводяться конкурси, змагання чи вистави, в приміщенні або на подвір’ї може звучати легка інструментальна музика.

Фуршетне меню для свята

Для вдалого фуршету варто приготувати гарячі страви, порційні салати, канапе, тарталетки та міні-закуски, які можна з’їсти за 1-2 укуси. Що це буде — залежить від визначеного бюджету. Але зазвичай стандартний набір складається з:

  • 3-4 видів гарячих страв та гарнірів;
  • 3-4 варіантів салатів;
  • 3–5 різновидів міні-сендвічів або круасанів;
  • 5-6 видів яскравих канапе;
  • 2-3 варіантів десертів.

Можливі й інші варіанти. Їх вибір залежить від події, кількості гостей та їх уподобань. Так, одній компанії буде достатньо сендвічів та канапе, тоді як інша не обійдеться без десертів. Але, на думку фахівців у цій справі, вибір страв на будь-якому святі повинен бути збалансованим. Стіл недостатньо накрити яскравими канапе та солодощами. Нагодувати гостей краще більш ситними стравами.

Напої

Цей пункт досить індивідуальний. Вибір напоїв залежить від події, місця святкування та людей, що будуть присутні на святі. Це може бути шампанське, вино, віскі, коньяк або одразу декілька варіантів. Але потрібно завчасно передбачити, скільки і якого напою та відповідних келихів необхідно придбати.

Щодо безалкогольних напоїв — не варто купувати в магазині солодку газовану воду. Набагато краще смакують домашні лимонади, натуральні фреші та морси.

Тренди

Найбільш затребуваним на фуршеті зазвичай є класичне меню. Але якщо серед ваших гостей будуть вегетаріанці або прихильники правильного харчування, готуючи страви, врахуйте і їхні інтереси. В такому міксі смаколиків, кожен гість неодмінно знайде щось собі до вподоби.




Теги:святковий фуршет, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar