реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як купити Криптовалюту в Україні? Централізовані та децентралізовані біржі

Якщо ви хочете почати інвестувати в крипто активи, але не знаєте, з чого почати, цей матеріал буде корисним. Існує велика кількість способів стати власником криптовалюти. Найважливіше в кожному з них - це бути пильним та ретельно відстежувати рейтинг бірж да відгуки користувачів. Тож, які варіанти купити криптовалюту існують? Можна використовувати наступні види платформ:

  1. централізовані біржі
  2. децентралізовані біржі
  3. обмінники

Почнемо з обмінників. Частіше всього вони пропонують невелику кількість крипто активів, акцентуючи увагу на найпопулярніших монетах. Розмір комісій за транзакції  залежить від попиту на монету. Відсоток тим вище, чим нижче попит на актив, і навпаки. Слід враховувати розмір відрахувань у платіжній системі. 

Інший способ купити криптовалюту в Україні - це користуватися послугами бірж. Біржі поділяються на централізовані та децентралізовані. 

Централізовані біржі

Вважається, що найнадійнішим способом почати інвестувати в крипто активи - це  завести обліковий запис на одному з централізованих майданчиків. Це може бути Binance, Heco, White Bit, Kuna та багато інших. Найчастіше для повноцінної роботи на таких платформах користувачі мають пройти KYC верифікацію. Це необхідно для того, щоб перевірити інформацію про клієнтів та підвищити рівень надійності біржі. Ця процедура може тривати кілька днів. Девелопери бірж приділяють особливу увагу безпеці та надійності, тож користувачам пропонується встановити двофакторну аутентифікацію, щоб ніхто інший не мав доступ до активів та даних в обліковому записі.

Користувачі оплачують комісії за проведення операцій з активами. Зазвичай централізовані біржі пропонують велику кількість торгових пар та вигідний курс на ринку. Також на більшості майданчиків користувачі знайдуть навчальні матеріали та графіки, що допомагає новачкам скоріше освоїти, як працює індустрія та почати успішну діяльність. Тож, якщо вам цікаво, як купити криптовалюту безпечно, шукайте серед найпопулярніших централізованих бірж та не забувайте перевіряти розмір комісій та рейтинг кожного майданчика.

Децентралізовані біржі

Якщо вас більше цікавить, як купити криптовалюту в Україні анонімно, спробуйте децентралізовані біржі. Це може бути, наприклад, Uniswap SushiSwap, WhiteSwap. Такі платформи не вимагають обов'язкового проходження верифікації. Кошти переводяться на гаманці користувачів після підтвердження оплати. За транзакції біржі знімають комісії, розмір яких залежить від блокчейна (це може бути Ethereum, Binance Smart Chain тощо).




Теги:споживач, онлайн, Криптовалюта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar