реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Як і раніше, УПЦ МП возить гроші до Москви...

Церковнослужителем УПЦ МП, якого вчора на Сумщині митники разом з працівниками СБУ затримали за спробу нелегального провезення 65 тисяч доларів до Росії, виявився іподиякон настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла – Серафим Никитюк. Про це “Релігійній правді” стало відомо від джерела в духовенстві УПЦ МП.

За інформацією ДФС, правопорушником опинився пасажир вагону, орендованого Києво- Печерською Лаврою, який вчора слідував у складі потягу «Київ – Москва». Під час митного оформлення, церковнослужителю було запропоновано письмово задекларувати валюту, товари та предмети, які він переміщує з собою через митний кордон України. Громадянин вніс до декларації дані про переміщення ручної поклажі та валюти в сумі лише 70 євро.

“При подальшому митному контролі, а саме огляді валізи з особистими речами, без ознак приховування, виявлено грошові кошти, загорнуті в чорний пакунок. Загальна сума переміщуваних коштів склала 65000 доларів США, що за курсом НБУ на 28.02.2018 р. становить 52 842 євро”, – зазначили в Головному управлінні ДФС у Сумській області.

“Релігійна правда” дізналася деякі подробиці переправлення церковнослужителем УПЦ МП незадекларованої суми до Москви. Провозив 65 тисяч доларів іподиякон настоятеля Києво-Печерскої лаври митрополита Павла – Серафим Олексійович Никитюк.

Нібито діяв іподиякон за вказівкою свого керівництва, а саме – митрополита Павла (Лебідя). Для цього Києво-Печерською лаврою був орендований спецвагон. 65 тисяч доларів Никитюк мав доправити до Московської патріархії. За даними “Релігійної правди”, під час опитування Никитюка, останній твердо наполягав, що кошти отримав в церковній лавці Києво-Печерської лаври УПЦ МП та перевозив їх до Росії з метою закупівлі церковних товарів.

Як зазначили у ДФС, стосовно вказаної особи був складений протокол про порушення митних правил, який разом з іншими задокументованими матеріали передано до суду. Відповідно до правил, фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за її межі готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування до митного органу. Отже, своїми діями чоловік порушив встановлений порядок проходження митного контролю."Релігійна правда"



Теги:Суми, митрополит Онуфрій, ДФС, УПЦ МП, Києво- Печерська лавра


Читайте також



Коментарі (0)
avatar