реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Як генерал міліції на прилуцькому ринку торгувався

Начальник УМВС України в області Олександр Михайлик провів особистий прийом громадян на центральному ринку м. Прилуки. Першорядною метою виїзного прийому стала перевірка того, наскільки ретельно виконується правоохоронцями недавня ініціатива Президента України (підкріплена відповідним законодавчим актом) щодо зменшення адміністративного тиску на дрібний та середній бізнес, інформує прес-служба міліції області.
Поряд з тим генерал Михайлик прагнув з'ясувати, наскільки загалом вдається прилуцькій міліції нова для неї роль «сервісної служби» (носія, перш за все, не покарання, а допомоги), передбачена сучасними вимогами МВС України. У ході спілкування з підприємцями, які відвідали прийом, жодних претензій стосовно необґрунтованих перевірок та інших способів тиску на бізнес висловлено не було. При цьому відвідувачі визнавали, що у минулі роки такі факти зрідка траплялися. Отже, вимоги Президента виконуються неухильно: нині тиск не просто послаблено, його фактично зведено нанівець.

-- Працівники міліції взагалі не здійснюють перевірок господарської діяльності, дотримання податкового законодавства тощо, - роз'яснив, зокрема, Олександр Михайлик. - Ми проводимо перевірки лише за фактами порушень закону, якщо маємо відповідні заяви громадян. Так, це можливо у разі повідомлень про факти торгівлі недоброякісною продукцією, що несе небезпеку для здоров'я або й життя громадян. Чи, як це було у квітні нинішнього року, при зверненні за фактом торгівлі контрафактною (тобто підробленою) продукцією. Ми зобов'язані реагувати на подібні звернення, бо відновлення та підтримання правопорядку якраз і є основною функцією міліції.

Також відвідувачі, серед яких були не тільки підприємці та працівники, безпосередньо пов'язані з місцевим ринком, зверталися до керівника міліції Чернігівщини з низкою інших проблем: недолуга організація паркування автотранспорту у центральній частині міста, випадки влаштування автоперегонів місцевими лихачами на головній прилуцькій вулиці. Чимало питань взагалі не належали до компетенції міліції, проте генерал Михайлик проконсультував таких громадян, як саме їм слід діяти для якнайшвидшого і повнішого розв'язання наявних проблем.

Після завершення основної частини прийому, який відбувався у спеціально виділеній громадській приймальні у приміщенні адміністрації ринку, начальник МВС - досить несподівано для прилучан - рушив просто поміж торговими рядами, розпитуючи громадян про їхню оцінку роботи місцевих правоохоронців, стану громадського порядку в Прилуках, про побажання та зауваження в бік міліції. Декілька висловлених в ході цього спілкування питань від торгівців та відвідувачів ринку Олександр Григорович ретельно занотував і взяв на особистий контроль, пообіцявши посприяти в їх розв'язанні.

Також під час свого перебування у Прилуках начальник обласного Управління МВС провів робочу нараду з особовим складом міськвідділу міліції, оглянув службові та технологічні приміщення, матеріально-технічну базу підрозділу.



Теги:Прилуки, прийом громадян, генерал Михайлик, УМВС в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar