реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Як Дубіль із Соколовим секретаря міськради вибирали

Нового секретаря Чернігівської міської ради Владислава Кухаря обирали в основному силами фракцій «Батьківщина» та Партії регіонів міської ради.

І хоча голосування було таємним. Події перед та на самій позачерговій сесії дають право на таке припущення.

Сесія зібралася 24 лютого в екстреному порядку. Журналісти довідалися про неї близько 15 години. А саме розпорядження про проведення сесії міський голова Чернігова Олександр Соколов підписав десь о 15.30.

Депутати від групи «Рідне місто» дізналися про проведення сесії від журналістів та з інтернету. Тобто, так звану групу Атрошенка – «Рідне місто» фактично виключили з гри.

Воно й не дивно, адже новопризначений Кухар – людина народного депутат Валерія Дубіля. Який контролює фракцію «Батьківщина» в міській раді. Дубіль затято конкурує з Атрошенком за вплив на місто Чернігів і на владу.

Комуністи, судячи з публічних виступів, також не в захваті від кандидатури Кухара .

Молода депутатка з групи «Громадська солідарність» (так званої торгово-фінансвої групи ВЕНА) Марина Рейко також пропонувала перенести голосування щодо нового секретаря на чергову сесію ради, яка запланована на 28 лютого.

Я не знаю, чим вже там лякали міського голову Олександра Соколова, але він з усіх сил підтримував якнайшвидше ухвалення рішення про призначення нового секретаря з опозиції. Не подіяли навіть аргументи про те, що попередній секретар Олег Шеремет, хоч і написав заяву про звільнення за власним бажанням, але перебуває на лікарняному після інфаркту і звільнити його згідно трудового законодавства не можна.

Голосів двох найбільших фракцій Партії регіонів , «Батьківщини» і трьох «ударівців» з головою мало б вистачити для призначення нового секретаря, тому невеликі групи ради комуністів, «Рідне місто» та «Громадянську солідарність» можна було взагалі не брати до уваги. За результатами таємного голосування за кадидатуру Владислава Кухаря віддали голоси 39 депутатів з 47 депутатів ради.

Після голосування один поважний регіонал багатозначно мені сказав: «39 голосів – «за».

Наступним кроком в нових революційних реаліях може бути проголошення 2/3 депутатського корпусу недовіри міському голові Олександру Соколову і тоді Владислав Кухар керував би містом.

Але, можливо, про гарантії свого перебування в кріслі і домовився Соколов з «новими господарями життя» і тому з усіх сили просував Кухаря на посаду секретаря.

Павло ПУЩЕНКО ПіК



Теги:Майдан, Олександр Соколов, Валерій Дубіль, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar