реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Як діяти при нападі — поради від МНС

Напад – це екстремальна ситуація, яка полягає у ворожих діях будь-кого проти Вас і стикається з небезпекою отримання важких тілесних пошкоджень, зґвалтування, пограбування. Пам’ятайте, що кращий спосіб захисту від нападу – втеча при першій ліпшій можливості.

Якщо втекти не вдалося, то використовуйте для оборони будь-які наявні способи та засоби. При боротьбі за життя проявляйте відважну протидію нападнику, застосовуючи, навіть, заборонені удари і трюки.

Якщо на Вас напали і Ви явно слабше злочинця, то біжіть, оцінивши перед тим відстань і власні фізичні можливості. При неминучості зіткнення, приверніть увагу перехожих і найближчих жителів закликом про допомогу. При спробі озброєного пограбування, без будь-якого опору віддайте гроші та всі цінності. Якщо Вам погрожують вбивством чи зґвалтуванням, спробуйте вивести нападника зі строю, діючи при цьому сміло, рішуче і несподівано, з максимально можливою силою. Слабка відсіч може тільки роздратувати бандита.

Відверніть увагу нападника, після чого несподівано швидко і точно вдарте його у вразливе місце: рукою по вухах, у ніс, під підборіддя, чи ногою по гомілці, коліну, в пах. Дивіться злочинцю прямо в очі, щоб не виказати місця планує мого удару. В якості зброї самозахисту застосовуйте будь-який предмет: запалену цигарку, ручку чи олівець, газовий балончик, зв’язку ключів, тютюн (пісок тощо), парасольку, арматуру, розбиту пляшку. Якщо при нападі ззаду Вашу шию охопили руками, вдарте злочинця ліктем в сонячне сплетіння (живіт) чи ногою (каблуком) по гомілці або ступні. Захватіть мізинці обох рук нападника і різким рухом виверніть їх вверх – різкий біль змусить його ослабити свій захват.

Якщо на Вас напали спереду, вдарте випрямленими пальцями руки в очі або горло нападника, вдарте ребром долоні під адамове яблуко (кадик). Якщо Ви опинилися долі і супротивник жорстоко б’є Вас ногами, переверніться грудьми вниз, підтягніть коліна до грудей і закрийте голову руками.

Якщо нападник зв’язує Вас, глибоко вдихніть і відведіть назад плечі. Пізніше, видохнувши і розслабивши руки, Ви послабите мотузку.

Управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради. Курси цивільної оборони м. Чернігів.




Теги:Самозахист, протидія, злочинці, нападник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar