реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як Чернігівська облрада вшанувала молодих медсестер

9 липня 2013 року у Чернігівському базовому медичному коледжі Чернігівської обласної ради – одному з найстаріших навчальних закладів України, заснованому в 1868 році - відбувся урочистий випуск студентів по спеціальності «сестринська справа».

Однак свято для молодих медсестер було дещо зіпсовано незручностями. Викладачі, 60 молодих спеціалістів, їх батьки і близькі не змогли вміститися в аудиторію, де відбувалося це урочисте дійство. Учасники свята вимушені були тіснитися не тільки у проходах між партами, але й у коридорі. Більш того, абітурієнтів, які у сусідній аудиторії здавали документи, довелося виставити з приміщення.

Чому в таких дещо не святкових умовах відбулося шанування молодих медпрацівників?

Нагадаю, після заборони у 1991 році комуністичної партії тоді ще медичному училищу надали деякі приміщення обласного комітету КПРС.
Однак з часом бюрократи схаменулися і медиків дещо потіснила обласна рада, яка сьогодні займає значну частину площ колишнього обкому партії.
Більш того, були часи коли обласна рада і майбутні медики спільно користувалися актовою залою колишнього обкому комуністичної партії.
Сьогодні про це не може й бути мови.

Судіть самі.

Як переказують, керівництво облради, начебто, запросило від власного ж закладу оплату за оренду зали аж у 8 тисяч гривень.

Пояснити таке зневажливе, споживацьке ставлення збоку облради до працівників медицини можна тільки тим, що ні вони, ні їх родини не лікуються і не планують лікуватися у вітчизняних медичних закладах для яких і готує кадри Чернігівський базовий медичний коледж Чернігівської обласної ради.

Тож підняти настрій у задушливій переповненій аудиторії молодим медсестрам «допомагала» хиба що розкручена російська попса, яка супроводжувала усі від початку до кінця урочистості, та радість від того, що три довгих виснажливих років навчання успішно завершено. Тож їх з нетерпінням чекають в їх рідних селах і містечках не тільки батьки, рідні і друзі, але й, звісно, хворі.
Таку вже вони обрали нелегку, благородну професію - допомагати людям буди здоровими і щасливими.

Сергій Соломаха




















Коментарі (0)
avatar