реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Як Борис Домоцький роздраконив росіян і що з того вийшло

Схоже, що росіяни уважно слідкують за всіма проявами української громадської думки - навіть у невеличких газетах, не кажучи вже про Фейсбук. Оно Борис Домоцький опублікував у новгород- сіверській газеті "Сіверський край" статтю про українську історію, як кістку в горлі російської імперії, і в Брянську вийшла "атвєтка", як вони кажуть.

Нєкій Максім Казаков на сайті "Брянские новости" напався на українського діяча як пес Скабєєвої з підворітні. Особливо його обурило, що українець посмів назвати Стародубщину українською землею. Ну, те, що на Москві завжди бракувало грамотних людей і московитів мусили просвіщати (бачимо, що зчасту безуспішно) як не німці. то українці - це загальновідомо. Але щоб не знати історію аж до такого ступеню - дивно. Але трохи. Бо імперіалістична сутність росіян завжди накриває каструлею дурні голови, нездатні до об'єктивного аналізу ситуації. Про це ще академік Павлов казав щодо росіян. Або більш поетично висловив їх класик Тютчев: "Умом Россию не понять...". А як влучно зауважує хірург - помор Берсенєв "а других-то органов нет"...

Не буду переказувати загальновідомі факти про Стародубський козацький полк Гетьманщини, про батька Лесі Українки, народженого у Мглині, про палац гетьмана Розумовського у Почепі, про бажання стародубців приєднатися до Української Народньої республіки. Перекажу, що казав колись Валерій Сарана - як він за Кравчука був заступником голови обласної адміністрації, а з москалями у нас була дружба- фройндшафт, у Брянську проходили якісь культурні змагання. Ясно, що на фоні російських ложкарів наша незрівнянна виконавиця народних пісень, голова ічнянської "Просвіти" Надія Кондра побрала всі призи. Ясно й те, що чернігівці змагалися з брянцями хто більше вип'є і не факт, що Сарана переміг... Але наступного дня, як уже мали від'їжджати, Сарана попросив губернатора Брянської області дозволу заїхати у Стародуб і дати всього один концерт. Російський чиновник - єльцинський демократ категорично заборонив: "Ви один раз виступите, а они целый год буду вспоминать, что они сами украинцы!".

Проте цікаві коментарі на брянському сайті. Так якийсь "Гость" висміює як у Скабєєвої обговорюють плани нападу Росії на НАТО. А "Москаль" питає: "А разве Борис Домоцкий не прав?... Стародубщина оказалась для бандеровцев близким братом...". Зрештою, розгорілась дискусія, де стародубців називають аналогом "западенцев на Украине". Очєнь харашо!

Та й це не все. В іншій статті сайт брянців пише: "Ранее «Брянские новости» сообщали , что украинский националист Борис Домоцкий посягнул на Стародубский район Брянской области. В статье «Украинская история − кость в глотке агрессивной России» он заявил, что «Стародубщина − древняя украинская земля». Домоцкий насчитал полдесятка «украинских городов, что сейчас под опекой РФ».

І тут розповідає, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба показав держсекретарю США Ентоні Блінкену карту України, прихопивши не тільки Стародуб, але й Кубань, Таганрог, частину Ростовської області, які дійсно менше ста років тому входили до України.

І чого ото так нервуватися, господа москалі? А може то Кулеба з Блінкеном визначали межі відповідальності України за забезпечення порядку на територіях при розпаді Російської Федерації? Треба ж буде за вами дивитися комусь дорослому, щоб самі себе впень там не повбивали, коли Ерефія трісне...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Стародуб, Борис Домоцький, гібридна війна, Кулеба


Читайте також



Коментарі (0)
avatar