реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Яценюк таки люстрував громадські ради

Разом з прокурорами, міліціонерами, «СБУшниками» та чиновниками часів режиму Януковича під люстрацію потрапили також Громадські ради при органах виконавчої влади.

Виходить, Громадська рада при Чернігівській ОДА вже не діє?

Нещодавно змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк фактично розформував усі Громадські ради, які були утворені до 22 лютого 2014 року.

За словами першого заступника голови Громадської ради при ОДА Тамари Петрової, суть проблеми – в столичних «міжусобицях». Мовляв, Громадська рада при Міністерстві фінансів «заважала» працювати міністру юстиції Павлу Петренку.
Якимось чином чиновник зумів посприяти тому, щоб консультативно-дорадчі органи опинилися в «списку люстрованих».

Зараз Громадська рада при Чернігівській ОДА розформована, але на стадії, так би мовити, воскресіння.
Триває робота з формування нової Громадської ради.

До речі, вчора на нараді у Чернігові нардеп від «Радикальної партії Олега Ляшка» Олег Купрієнко звинуватив Громадську раду при Чернігівській ОДА у співпраці з регіоналами. ВВ"Високий вал"

Від "Сіверщини".

Звісно, Яценюк люстрував цей рудимент януковичівськоїх системи не через публікацію на нашому сайті, але все ж приємно. Бо лукавить Тамара Петрова, заявляючи, що причиною реформування стали якісь столичні чвари.

Насправді, прем'єр правий - ці ради співпрацювали з режимом Януковича і сама пані Тамара Петрова аткивно захищала засідання ради від винесення на них громадсько- політичних питань, що пробували зробити Павло Пущенко та Олександр Рись. Також пані Тамара Петрова брала участь у ганебному переслідуванні обласної адміністрацією чернігівської "Просвіти", коли за командою заступника голови ОДА була створена так звана "комісія" Громадської ради по допомозі захоплення просвітянського приміщення приватним підприємцем Тетяною Жогалко.

Тож і народний депутат Олег Купрієнко правий, і прем'єр. Нагадаю, що правління чернігівського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка пропонує створити єдину громадську консультативно- дорадчу раду при обласній раді, як представницькому органі влади. Така пропозиція уже викликала нервову реакцію глашатая регіоналів Олексія Дем'яненка...



Теги:чернігівська Просвіта, Люстрація, Чернігівська ОДА, громадські ради


Читайте також



Коментарі (0)
avatar