реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Ізраїль може закрити храм Гробу Господнього

На вимогу корпорації Гіхон, яка забезпечує водою Єрусалим, були заморожені рахунки грецької православної патріархії, що керує цим храмом.

Представники компанії пояснюють, що патріархія заборгувала їм майже 2,5 мільйона доларів за водопостачання храму.

Патріархія, у свою чергу, відмовляється оплачувати ці рахунки, оскільки за традицією, заведеною багато століть тому, за воду храм не платив ніколи. У 1969 році після Шестиденної війни цей порядок був підтверджений тодішнім мером Єрусалима, відзначили у патріархії.

Проте пізніше водне господарство міста було передано до рук приватної компанії, і бухгалтерія Гіхон, слабо інформована про давні традиції, почала надсилати патріархії рахунки, що залишалися без оплати.

У церкві визнають, що жодного документа, що звільняє храм від сплати рахунків за воду немає, але відзначили, що традиція повинна бути сильнішою за документи.

Тим не менш, рахунки патріархії були заморожені судом, через що релігійна організація позбулася можливості функціонувати в нормальному режимі. Патріарх Теофіл III оголосив, що якщо ситуація найближчим часом не покращиться, він буде змушений закрити храм.
Кореспондент



Теги:Єрусалим, Гроб Господній, Ізраїль, Православна церква


Читайте також



Коментарі (0)
avatar