реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Олігархи з України "підставили" Україну синагогою

У східних районах Єрусалима, переважно заселених арабами, спалахнули масові заворушення, які деякі оглядачі назвали «прелюдією третьої Інтифади». Приводом для безпорядків стало урочисте відкриття відновленої стародавньої синагоги Хурва, головними спонсорами реставрації якої були відомі бізнесмени з України.

Відкриття старовинної синагоги Хурва мало стати великим святом для іудейської релігійної громади Єрусалима. Зведена 1865 року з ініціативи рабина-вихідця з України, і за прямої фінансової підтримки австрійського цісаря Франца-Йосипа, синагога Хурва була зруйнована майже вщент під час «Шестиденної війни» 1967 року.

Відтоді муніципалітет Єрусалима вже неодноразово розглядав плани її реставрації та щоразу відкладав ці наміри через брак коштів, доки проспонсорувати відбудову храму не визвалися українські олігархи Вадим Рабіновіч, Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський.

Вони виділили на реставраційні роботи майже 10 мільйонів доларів.
Тим часом, президент Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабинович оголосив, що готовий профінансувати проект реставрації ще однієї старовинної єрусалимської синагоги.

Ймовірно, відкриття історичного молитовного дому в Єрусалимі залишилося у заголовках місцевої преси, якби не той факт, що відреставрована синагога безпосередньо межує з арабськими кварталами Старого міста й навіть височіє над куполом мечеті Аль-Акса.

Це надало привід палестинцям звинуватити владу Ізраїлю у цілеспрямованій провокації. Відразу ж по відкритті Хурви у десятках точок Єрусалима та на околицях спалахнули масові заворушення.

Сотні молодиків у масках жбурляли каміння і підпалювали автомобільні шини. У відповідь ізраїльські правоохоронці застосували гумові кулі.

Оригінал публікації викладено тут:
http://www.bbc.co.uk/ukrainian/world/2010/03/100318_synagogue_rabinovich_kanev_is.

Від редакції "Сіверщини":
за гроші, зароблені в Україні, відреставровано синагогу і олігархами, які заробляють на Україні, спровоковано протистояння з арабами -- такий наслідок діяльності Рабіновича, Коломойського та Боголюбова. Хто тоді провокує антисемітизм?




Теги:Коломойський, Єрусалим, Рабинович, антисемітизм, Боголюбов, Ізраїль


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Плюс -- редакції "Сіверщини" за коментар! Тепер ясно чому її утискують і вікна б"ють!
avatar