реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Ізраїль став наці- державою

Ізраїль наці держава! Відтепер вже офіційно!

І де вереск світової демократії?
Де скавуління "українських" недодемократів і другосортних малоросів- маріонеток?

У ніч на четвер, 19 липня, Кнесет ухвалив у другому і третьому читанні Основний закон про національний характер держави Ізраїль.

У ньому йдеться про те, що "держава Ізраїль є національною державою єврейського народу, де він здійснює своє природне релігійне, культурне та історичне право на самовизначення". У законі зазначається, що єврейському народу належить виключне право на національне самовизначення у державі Ізраїль.

У законі визначається символіка держави: назва, прапор, герб і гімн.
"Єдиний і неподільний Єрусалим є столицею держави Ізраїль", - йдеться у законі. Оскільки даний закон має силу Основного закону, цей параграф ставить додаткову перешкоду перед можливістю розділу міста в разі політичної угоди.

Статус державної мови, відповідно до цього закону, має виключно іврит. Арабська мова має статус особливої мови.

Цим законом держава бере на себе зобов'язання дбати про благо євреїв та ізраїльтян, які "опинилися в біді за кордоном через приналежність до єврейського народу або через володіння ізраїльським громадянством". "Ізраїль буде відкритий для прийому алії з будь-якої країни розсіювання", - йдеться у законі.

Держава зобов'язалася забезпечити збереження зв'язку між Ізраїлем та єврейським народом у діаспорі, а також збереження культурної, релігійної та історичної спадщини єврейського народу в діаспорі.

"Держава вважає поселення національною цінністю, і діятиме з метою створення населених пунктів, їхнього розвитку і зміцнення", - йдеться у параграфі 7.

Єврейський і григоріанський календарі отримують відповідно до цього закону рівний статус офіційних.
Шаббат і єврейські свята оголошуються офіційними днями відпочинку в Ізраїлі. За неєвреями зберігається право використовувати інший день для відпочинку.

У законі наголошується, що він має статус Основного закону, а отже може бути скасований тільки іншим рівним за значенням.

Павло ГАЙ - НИЖНИК



Теги:Ізраїль, Павло Гай- нижник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar