реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Інвестиції ...пенсіями

На конференції з відновлення в Лондоні представники України не говорили про пенсійні накопичення.

Хоча мова йшла про побудову країни, де "в центрі люди" і де хочеться жити. А це неможливо без пенсійної перспективи. Жити хочеться не лише, коли працюєш. Але і на пенсії. І в тій країні, яка розглядає тебе не лише як робочу силу, яку, якщо щось трапиться, треба швидше повернути до роботи, але і як людину, яка живе гідно на будь-якому етапі життя, в тому числі, у непрацездатному віці.

Повертатись до країни, якій ти потрібен лише працівником і яка не створює умов для гідного життя в старості - не хочеться. Бо це про відсутність перспективи. До речі, українці, які перемістились за кордон, обирають країну перебування, в тому числі, відповідно до умов та можливостей пенсійного забезпечення.

І ще, про інвестиції. Інвестори значно охочіше вкладають кошти в проекти, у які вкладають власні кошти власники проектів або інші інвестори. Це завжди розглядається як зниження ризику. Якщо Україна інвестуватиме у власне відновлення з власних ресурсів (пенсійних накопичень), то в такі проекти можна залучити більше іноземних інвестицій. В першу чергу, приватних іноземних інвестицій! Для приватних інвесторів пенсійні кошти - показник надійності проекту.

Тетяна САЛЬНІКОВА



Теги:повернення українців, пенсійна реформа, відновлення України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar