реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Інтерпол відвідав Нові Яриловичі

Під час презентації представникам Інтерполу українські прикордонники затримали міжнародного злочинця

Учора в Україну в рамках робочої поїздки прибула оціночна місія Генерального секретаріату Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол). Представники місії у складі заступника директора бюро з координації діяльності європейських Національних Центральних Бюро Інтерополу пана Клеменса Вехнера та регіонального офіцера бюро пані Броніслави Стойчевської побували у пунктах пропуску на державному кордоні «Бориспіль» та «Нові Яриловичі». Також у роботі місії взяли участь офіцери Адміністрації Держприкордонслужби та представники Укрбюро Інтерполу.

Метою перебування делегації стало вивчення порядку використання органами Держприкордонслужби інформаційних ресурсів Інтерполу під час здійснення прикордонного контролю. Так склалося, що саме під час роботи місії на одного із пасажирів авіарейсу, що прибув зі Стамбула, спрацювала база даних Інтерполу. Про це "Сіверщину" повідомила прес- служба Державної прикордонної служби.

Громадянин Туреччини 1968 року народження був оголошений у розшук поліцією Австрії ще у 2014 році. Він займався розповсюдженням тяжких наркотиків - кокаїну та героїну.

Отож присутні, серед яких, до речі, був і представник Інтерполу Австрії, «в реальному часі» ознайомилися з алгоритмом дій українських прикордонників та порядком передачі його співробітникам Національної поліції.

За результатами перебування місія надала високу оцінку роботі Держприкордонслужби та співпраці з Інтерполом. Адже тільки з початку року українськими прикордонниками вже реалізовано більше 450 спрацювань бази даних Інтерполу.

Пан Клеменс Вехнер акцентував увагу присутніх на необхідності активізації подальшої роботи та готовності МОКП до надання допомоги Держприкордонслужбі у контексті роботи з банками даних, удосконалення їх форм та змісту.



Теги:наркотики, Бориспіль, Інтерпол, українські прикордонники, Нові Яриловичі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar