реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Іноземного блогера з українською спільницею судитимуть

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування у кримінальному проваджені стосовно іноземного блогера та його спільниці, які поширювали фейкову інформацію про війну в Україні.

Правоохоронці викрили ворожих агітаторів у листопаді 2022 року.

Як повідомила прес- група управління СБ України в Чернігівській області, встановлено, що громадянин однієї з європейських країн готував пропагандистські матеріали, які у подальшому транслювались за кордоном проросійськими каналами. До злочинної діяльності він залучив свою співмешканку, яка допомагала йому у створені фейкньюзу для зарубіжних інтернет-користувачів.

Сидячи тихенько на Чернігівщині, для поширення пропагандистських матеріалів спільники використовували власні Ютуб- і Телеграм-канали із загальною аудиторією більше півмільйона підписників.

У своїх дописах і відео сюжетах, пропагандисти підтримували збройну агресію рф і виправдовували військові злочини окупантів проти цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст. Також зловмисники розповсюджували дезінформацію з фронту і закликали країни ЄС обмежити допомогу нашій державі.

Як уточнює прес- група управлння СБУ, під час досудового розслідування слідчими були зібрані докази, які підтверджують скоєння цими особами злочину, передбаченого ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.

Наразі матеріали кримінального провадження передані до суду.

Фото прес- групи управління СБ України



Теги:інформаційний простір, СБУ, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar