реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Індія цікавиться Чернігівщиною

Наприкінці березня цього року відбувся робочий візит Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Індія в Україні пана Маноджа Кумара Бхарті до Чернігівської області. Того разу пан Посол та голова Чернігівської ОДА обговорили перспективи економічної та культурної співпраці. Під час зустрічі з представниками бізнес-кіл області були намічені напрямки взаємодії, в тому числі у сфері сільського господарства, торгівлі, будівництва та проектування.

27 червня Манодж Кумар Бхарті знову зустрівся з очільником області. Тема обговорення — налагодження двосторонніх ділових контактів між суб’єктами господарювання двох країн, культурний обмін. Про це розповів сайт Чернігівської ОДА.

Як зазначив пан Посол під час спілкування зі ЗМІ, індійська сторона дуже зацікавлена у співпраці з Україною, зокрема, з Чернігівською областю:

— Найважливіше — економічні відносини. Ми готові поглиблювати контакти, вже є декілька конкретних ідей, зокрема у сфері сільського господарства. Сьогодні ми з головою ОДА обговорили, як налагоджувати прямі зв’язки бізнесу двох сторін.

Манодж Кумар Бхарті зауважив, що Посольство Індії в Україні відкрите до діалогу з підприємцями Чернігівської області. Вже є плани щодо поїздок делегації з Індії на Чернігівщину. Українська ж сторона сподівається у перспективі на взаємні візити.

Сьогоднішня програма перебування в Чернігові містила і культурну складову — виступ танцювального колективу «Lokrang», який є одним з найпопулярніших в Індії і демонструє древні індійські традиції.

— Творча програма гостей з Індії дасть можливість нам, українцям, більше пізнати індійську культуру, зрозуміти індійський народ. Сподіваюся, це в подальшому приведе і до потужної економічної взаємодії, — зазначив Валерій Куліч.

Зі свого боку, Манодж Кумар Бхарті повідомив, що Міністерством культури Індії реалізується Програма міжнародної культурної співпраці. Тож є перспективи культурних візитів представників з Чернігівщини до його країни. Посольство Індії буде працювати над цим.

Доєдналася до розмови і дружина пана Посла Анаміка Бхарті. Вона підтримала загальну думку, що сьогоднішня робоча зустріч, а також культурна програма дозволить посилити розуміння і зв’язки між Індією та Україною.

Як стало відомо, сторони домовилися про проведення восени днів Індії в Чернігові.



Теги:Укрїна - Індія, Чернігівська ОДА, дні Індії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar