реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

ICTV хоче "плюнути" в обличчя українцям

Телеканал ICTV планує продемонструвати українофобський вироб російського агітпропу "Ми із будущєго-2" в День Пам'яті жертв Голодомору. Це плювок в обличчя України! – вважає інтернет-користувач Леля Сварга.

Активісти пропонують висловити свою думку з цього приводу адміністрації телеканалу, написавши сюди: www.ictv.ua/channel/contacts/

- «Російський фільм «Ми з майбутнього - 2», «не рекомендований до показу в Україні» Міністерством культури і туризму, не лише обурює тим, як у ньому показано воїнів ОУН-УПА. Цей витвір кіномистецтва насправді викриває нові моделі та підходи в діяльності кремлівського агітпропу відносно нашої держави, - вважає Павло Булгак, політичний аналітик.
Воїнів ОУН-УПА тут показано суто як бандитів і вбивць мирного українського населення. Упівці брудні, немиті, без форми, хоча така в них була, одягнуті в будь-що. Командир загону, якого грає Остап Ступка, весь час п'є самогон. Одним словом - типові банд-формування, як їх показувала радянська, а нині презентує російська історіографія.
Щоб довести відданість УПА, двом персонажам фільму, які є молодими українцями, що потрапили в минуле разом із двома росіянами, пропонується власноруч розстріляти українців, котрі нібито співпрацювали з комуністами. Виглядає цей епізод наступним чином. Упівець дід Микола підводить до ями героїв стрічки з України. В ямі стоять полонені червоноармійці, інші двоє головних персонажів фільму з Росії, українські жінки, молоді дівчата, одягнені ледь не в національні костюми, а також українські дідусі й бабусі.

«Тут людей немає, одні тільки комуняки або ті, хто їм допомагав. От і покажіть, що ви за вільну Україну», - каже дід Микола, дає в руки героям стрічки шмайсери та наказує розстріляти всіх, хто в ямі.

Далі хлопці вагаються під стогін і плач жінок, які українською ж мовою благають їх не стріляти. Зрештою вони відмовляються це робити, тоді упівці розстрілюють усіх, хто в ямі. Причому під час розстрілу крупним планом переважно показують, як кулі вражають представників українського мирного населення.

Думаю, з усього сказаного цілком очевидним є психологічний і пропагандистський ефект, якого добивалися ті, хто стоїть за цим проектом».
Окрім того, противники демонстрації фільму збираються 24 листопада пікетувати центральний офіс телекомпанії ICTV (вул.Паньківська, 11) з вимогою до керівництва каналу відмовитися від показу скандальновідомого російського фільму «Ми з майбутнього – 2», запланованого на 27 листопада.
Олександр ЯСЕНЧУК




Теги:ICTV, Голодомор, інтернет


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Скоріш за все ще не пора. Прийде час і постане Україна саме так, як це було у 90-х з країнами Прибалтики, що тільки-но розлучилися з совітами. Прикро тільки, що згаяно часу на ціле покоління(???). І буде люстрація, і буде розмова з "П'ятою колоною", учасники якої наразі у замаскованих костюмах кіноакторів, різних попсових співунів, підгавкуючих поетиків, письменничків захудалого ширвжитку. Грядеше час розумних українських молодиків з проукраїнською свідомістю. Зараз вони на лекціях в університетах. Не підганяйте їх! Все буде нормально. І не буде у Парламенті розмов про льготи, про преференції, про особливі заслуги із страшенно великими пенсіями, українські інтереси ніколи не будуть на терезах із соляркою чи газом!!! Тут, під скляним куполом, після вигнання звідтиля ледащих політиків, піде робота тих, хто не хоче пасти у Європі десятих чи двадцятих, а бажають зайняти місця у відповідності до потенціальних можливостей України - серед перших!!! Тому - не журіться, панове занадто. Знаю, що суперважко нам, справжнім українцям від діда-прадіда! Болить душа! Поки що така ситуація , що кацапи жирують, підживлюючись "підніжками і гряззю Москви", але перемога попереду.
avatar
2
да украинофобампростор.да и как ему не быть если януки и вся шайка-лейка самые главные украиноненавистники?а istv просто лизоблюды. будь они все прокляты во вееки веков.твари.
avatar
3
А кому пренадлежит JCTV? Кто рад в очередной раз нагадить людям в душу. лишь бы продемонстрировать верноподданичество идеологическим лжетеориям соседней страны?
avatar