реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ічня: диверсія?

На 6-у арсеналі військової частини в селищі Дружба під Ічнею на Чернігівщині інтенсивність вибухів зменшилась. Як повідомила прес- служба Генштабу ЗСУ, лунають вибухи боєприпасів до стрілецького озброєння, багато диму.

Нагадаємо, що артилерійський склад боєприпасів під Ічнею містить озброєння, яке не використовується у Збройних Силах України, як застаріле. Утилізація боєприпасів починалася ще в часи президентства Віктора Ющенка. Тому розмови в соціальних мережах різночасних «експертів» про крадіжки і, як налсідок, підпал – марні. Натомість невипадково прес- служба Гнештабу повідомила про «оперативні заходи вздовж російсько- українського кордону», що підтверджує опрацювання версії про диверсію.

Мешканців Ічнянського району евакуйовують до населених пунктів Іржавець, Парафіївка та Івангород. В місті Ічні та селах Ічнянського і Прилуцького районів, що знаходяться в 25-кілометровій зоні можливого ураження, відключено електро- та газопостачання. В Ічні снарядами пошкоджено три будинки – пожежі погашено.
Рух автомобільного та залізничного транспорту в зоні можливого ураження припинено. Повітряний простір в радіусі 30 кілометрів закрито.

Як повідомили в департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА, евакуація мешканців триває, у тому числі вивезені пацієнти Ічнянської районної лікарні. 30 лежачих хворих перевезені до лікарні в Парафіївці. Виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко на місці надзвичайної події організовує необхідні заходи.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:вибухи в Ічні, Генштаб ЗСУ, диверсія, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar