реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

І треба вміти дякувати

НАТО надасть Україні системи протиповітряної оборони!

Від тих, хто готувався до шашликів, тепер постійно лунають заклики до НАТО закрити небо над Україною.
Гірше того: звинувачення країн НАТО в зраді України, бо вони цього не роблять. Найголосніше верещить Верещучка.

Це або нерозуміння ситуації, або свідома й шкідлива політична технологія, цілком в дусі араХамійної "довоєнної" політики "слуг": "Заходу ми непотрібні" і "Байден, чого ми не в НАТО" і "Нє нагнітайте"...

Svitlana Nikolina
Чотири місяці тому Байден вперше сказав, що буде війна. Після цього він методично і періодично це повторював. І не просто повторював. Раптом Україні надіслали ешелони летальної зброї, про яку раніше навіть чути не хотіли. І без всякого нашого прохання - просто в рамках військового співробітництва. Джавеліни, стінгери, NLAWи раптом полились рікою від американців, британців, литовців, естонців, інших союзників. До речі, естонці сьогодні ще підкинули - респект!

Саме цією зброєю ми два дні лупашимо кцпв скрізь де тільки можна. Без неї... Я не знаю, що було б без неї. Але точно в рази і рази гірше.

Що в цей час робила Україна? Нічого. Сміялася з Байдена, чекала шашликів, а за тиждень до нападу поспівала гімн у вишиванках.

Гроші на армію дали? Зарплату військовим підвищили? Ні. Лише позавчора.
Збори резервістів? Навчання тероборони? Ні. Нам не треба.
Частини укомплектовані менш як на 50%? То й що, в нас же все добре!
До речі, навіть німці, яких я союзниками не вважаю, підкинули нам касок і бронежилетів.

Що робили ми? Сміялися - якісь там каски! Забувши, що наша держава за три роки не купила жодної каски, жодного бронежилета.

Тому зараз ми воюємо капець як круто, але нам трохи бракує часу на організаційні питання, які треба було вирішувати до вторгнення.

І от тут починається страшне. Антизахідна і антиамериканська риторика захопила країну. Нам не помагають, ми самі, Америка вирішує свої питання...

Народ, побійтеся бога. Без допомоги США, якої ми НЕ ПРОСИЛИ, ми б зараз не вистояли.
А якби два-три місяці тому не ігнорили попередження, а провели десятки чи й сотні зустрічей і консультацій, то небо б зараз було закрите парасолькою НАТО. А то ми вчора попросили, а сьогодні наше бажання вже має збутися. Так не буває. Всі бюрократичні системи працюють довго. А час у нас був.
І от тепер звучить "якщо ми НАТО не треба, то ми домовимося про гарантії з Росією". Ви серйозно?! Хтось вірить в гарантії Росії?!

Єдина гарантія в сучасному світі - НАТО. Тому власне Москва вимагає від нас відмови від НАТО аж таким страшним чином.

Тому я дуже, ДУЖЕ-ДУЖЕ прошу вас подумати і припинити антизахідну риторику. Ця дитяча і абсолютно невмотивована образа на союзників - якраз те, чого хоче Москва.

Ну і насамкінець. Не весь захід - наші союзники. Німеччина, Франція, Італія, Угорщина - точно ні. От і висловлюйте претензії конкретно їм. І то, в принципі, вони нам нічого не винні.

А містеру Байдену, королеві Елізабет і містеру Джонсону, естонцям і литовцям, іншим країнам - щира вдячність.
Саме їх зброя так круто працює два дні!
Не підігруйте Москві в її планах. Думайте, будь ласка, друзі.

Зиновій ГУЗАР

Р.S. Тероборона Києва отримала протитанкові установки NLAW
NLAW – це протитанкові ракетні комплекси малої дальності стрільби – до 800 метрів .



Теги:Верещучка, НАТО, Зиновій Гузар, російсько - українська війна, Україна - США, Байден


Читайте також



Коментарі (0)
avatar